URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CĂLĂRAȘI: ANIMALELE DE LA ZOO SUNT FERITE DE GER

Grădina Zoologică din Călărași adăposteste un număr de 1000 de animale din care regăsim peste 300 de animale exotice. Acestea sunt iubite de îngrijitori, dar mai ales de comunitate.
Frigul din ultimele zile, greu de suportat de noi, oamenii, este gestionat cu succes de conducerea grădinii.
Pentru animalele şi păsările exotice, cele care resimt vremea rece mult mai dur, este mobilizare maximă, fiind asigurate condițiile de hrană și căldură pentru a trece cu bine peste sezonul geros.

“Animalele necesită o anumită temperatură, în general un tratament special. Temperatura optimă o creăm cu ajutorul centralei, în toate camerele temperatura optimă ajunge până la 30 de grade, folosim și becuri cu lumină infraroșie pentru a le încălzi. Regăsim și animale gestante și aici vorbim de lame, posibil și tigroaica, maimuțele și nutriile. Natalitatea este în creștere. Hipopotamul nostru are aproape 40 de ani, suntem singura gradină zoologică din țară în care putem întâlni această specie, tigrii sunt și ei pe cale de dispariție, însă noi ne bucurăm de prezența lor. Grădina noastră primește cereri și facem schimb de animale cu grădini zoologice din alte țări. Anul acesta vrem să refacem hala de păsări după noile norme europene, vrem să refacem și padocurile leilor și tigrilor. Primăria Municipiului Călărași se implică în finanțarea grădinii zoologice. Cei care ne calcă pragul sunt și din afara localității, aceștia fiind încântați de curățenia spațiilor și bunăstarea animalelor. a declarat pentru CANAL SUD, directoarea grădinii zoologice Valentina Blebea.

Anul trecut gradina zoologică a repopulat speciile de lame și măgari. O nouă atracție pentru vizitatori o reprezintă văcuțele scoțiene, care sunt cazate aici din luna octombrie 2021.

Continue Reading
La Top