URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

CĂLĂRAȘI: AFLĂ ÎN CE STADIU ESTE PROIECTUL PENTRU MODERNIZAREA STRĂZII BUCUREȘTI

Proiectul privind modernizarea străzii Bucureşti şi a Prelungirii Bucureşti, cel mai mare ca valoare, se află în etapa realizării Proiectului Tehnic. Contractul de finanţare a fost semnat în data de 2 decembrie 2019. Finalizarea implementării proiectului este estimată pentru data de 31 decembrie 2023. Valoarea totală a proiectului 42.848.218 lei, 9,35 milioane euro. Valoarea contractului de lucrări: 36.006.905,88 lei, fără TVA. Durata de execuţie: 19 luni din care 3 luni proiectare şi 16 luni execuţie lucrări.

“Proiectul privind modernizarea străzii Bucureşti şi a Prel. Bucureşti, cel mai mare ca valoare, se află în etapa realizării Proiectului Tehnic. Contractul de execuţie lucrări a fost semnat pe 4 aprilie 2022. Am discutat cu antreprenorul pe care-l aşteptăm să vină, în cel mai scurt timp cu putinţă, cu primul draft de proiect iar pe baza lui să discutăm inclusiv îmbunătăţirile pe care le putem aduce. Este important să identificăm soluţii cu privire la pietonalul cuprins între 5 Călăraşi (Profi) şi B-dul Nicolae Titulescu care nu a fost inclus în proiect. Sigur că şi acest perimetru trebuie integrat în cadrul acestui proces amplu de modernizare a arterei însă investiţiile trebuie finanţate din fonduri proprii. Consider că suntem în grafic și cu certitudine ne vom încadra în termenul stabilit, adică finalul anului 2023.

Proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călăraşi prin modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local” (str. Bucureşti + str. Prel. Bucureşti), finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4 e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă;

Contract de finanţare a fost semnat în data de 2 decembrie 2019. Finalizarea implementării proiectului: 31.12.2023. Valoarea totală a proiectului 42.848.218 lei, adică 9,35 milioane euro. Valoarea contractului de lucrări: 36.006.905,88 lei, fără TVA. Durata de execuţie: 19 luni din care 3 luni proiectare şi 16 luni execuţie lucrări.

Stadiu implementării proiectului:

  • În derulare Proiectul Tehnic care sperăm să fie finalizat până pe 15 iulie. Se aşteaptă documentaţia de avizare pentru obţinerea autorizaţiei de construire. Estimare începere lucrări: august – septembrie 2022.

Proiectul propune:

  • Reabilitarea infrastructurii rutiere pe Prel. Bucureşti şi str. Bucureşti, cu delimitarea fizică a benzilor de transport public, reabilitarea trotuarelor, crearea de piste pentru biciclişti;
  • Amenajarea spaţiilor verzi;
  • Dotarea cu mobilier urban (staţii de autobuz inteligente);
  • Pregătirea infrastructurii de comunicaţii pentru sistemele inteligente de transport a căror implementare este avută în vedere prin alte proiecte integrate”, precizează Marius Dulce primarul Municipiului Călărași pe pagina de socializare.

Continue Reading
La Top