URMĂREȘTE-NE

SOCIAL

CĂLĂRAȘI: AFLĂ CÂTE CHESTIONARE AU FOST COMPLETATE PRIN METODA AUTORECENZĂRII

Peste 15000 de chestionare au fost completate prin metoda autorecenzării, în județul Călărași

15 954 de chestionare au fost completate, prin metoda autorecenzării online, până vineri, 25 martie, la nivelul județului Călărași.

În această primă etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) care presupune, în premieră pentru România, două aspecte distincte, autorecenzarea online si autorecenzarea online asistată (ARA), la nivel național, au fost completate 1191371 de chestionare. Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința obișnuită în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate autorecenza în 2 pași:

  • pasul unu: persoana accesează PLATFORMA DE AUTORECENZARE și completează formularul de preînregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte;
  • pasul doi: persoana care a făcut preînregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de preînregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ.
    La finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul “Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului. Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului care este ora „00:00” din ziua de 1 decembrie 2021.

Autorecenzarea se desfășoară în perioada 14 martie-15 mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.)

Autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

Sursa foto: impact.ro

Continue Reading
La Top