URMĂREȘTE-NE

SPORT

CĂLĂRAȘI: 40 DE COPII VISEAZĂ SĂ DEVINĂ CAMPIONI

Valentin Anghel, absolvent al Academiei de Educație Fizică și Sport, este unul din antrenorii secției de box a Clubului Sportiv Municipal Călărași.
Din anul 2008 este antrenor categoria I de box și iubește ceea ce face.
“A crește copiii și a-i ajuta să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului reprezintă cea mai mare satisfacție pe care eu o pot avea”, declară Valentin Anghel.

A început să practice box-ul de la vârsta de 9 ani, avându-l ca model pe tatăl său, care a cochetat și dumnealui cu box-ul.
Cu toate că tatăl i-a fost model, i-a ascuns acestuia pasiunea pentru acest sport deoarece nu era de acord ca Valentin să practice un sport de contact, și mergea sa se antreneze pe furiș.
După o perioadă nu foarte îndelungată, a fost descoperit și susținut apoi să își urmeze visul.
Din acel moment, i-a pus mănușile în mâini Grigore Nicolae, antrenorul de la care a învățat totul.
La vârsta de 13 ani a venit şi prima medalie şi de atunci trofeele au continuat să apară. “A fost cel mai frumos şi mai important moment din cariera mea. Prima medalie de argint la cadeţi a fost un moment pe care nu-l voi uita niciodată”, spune Valentin Anghel.
Un alt moment important din cariera sportivului a fost participarea la Campionatul Mondial Militar, în 2005. “Am fost în Africa de Sud pentru a participa la Mondiale. Faptul că am reuşit să ajung acolo înseamnă mult”, spune el.
După terminarea facultății a renunțat sa mai fie sportiv și și-a dorit sa devină antrenor pentru a pune în practică într-un timp cât mai scurt tot ce a învățat pe băncile facultății .
“Facultatea m-a făcut sa văd sportul cu alți ochi, față de cum îl vedeam atunci când eram sportiv. Trecerea de la sportiv la antrenor nu a fost grea, deoarece dorința de-ai ajuta pe copii sa devină buni sportivi a fost motivația lui cea mai mare.
Am avut și o generație de copii de care m-am atașat foarte mult, ei fiind foarte receptivi și am avut rezultate frumoase și acest lucru m-a motivat și mai tare”, spune Valentin Anghel.

Mai multe detalii veți vedea in emisiunea “Fără scenariu” care va fi difuzată începând din această primăvară pe postul de televiziune CANAL SUD.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top