URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CĂLĂRAȘI / 2.452 DOZE DE VACCIN ADMINISTRATE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

La nivelul județului Călărași, conform datelor transmise de Instituția Prefectului, situația vaccinării împotriva COVID-19, era următoarea:

În ultimele 24 de ore au fost administrate 2.452 doze de vaccin după cum urmează:

Doza 1 – 937

Doza 2 – 258

Doza 3 – 296

Doza unică Janssen (Johnson & Johnson) – 961

Numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 31 decembrie 2020, prima administrare) la nivel județean – 144230, din care:

Doza 1 – 62655

Doza 2 – 52934

Doza 3 – 9004

Doza unica Janssen (Johnson & Johnson) – 19637.

Până în prezent, nu au fost raportate reacții adverse severe.

Menționăm faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro.

Autoritățile locale și județene fac apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare.

De asemenea, cetățenii care doresc să se vaccineze o pot face la medicii de familie cu disponibilitate pentru administrarea serului anti-Covid-19 Janssen (produs de Johnson & Johnson) sau într-unul din următoarele centre de vaccinare:

1. Spitalul Județean de Urgență Călărași

2. Centrul Comunitar Sala Sport Lehliu-Gară

3. Centrul Comunitar Clădire ENEL Călărași

4. Centrul Comunitar Sala Sport Școala 11 Călărași

5. Centrul Comunitar Fosta Cameră de Gardă Spital Budești

6. Centrul Comunitar Sală Sport Școala Mircea Eliade Oltenița.

sau accesați harta interactivă https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare și găsiții cel mai apropiat centru de vaccinare. Puteți merge la vaccinare și fără programare, dar programările au prioritate.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:

– se reduce riscul de infectare;

– se reduce riscul de transmitere a virusului;

– se reduce considerabil riscul de spitalizare;

– se reduce considerabil riscul de deces.

Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

sursă foto: Instituția Prefectului Județului Călărași

Continue Reading
La Top