URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

CĂLĂRAȘI: 1800 DE LOCURI DE CAZARE PENTRU REFUGIAȚII UCRAINENI. AFLĂ UNDE ESTE CENTRUL DE PRIMIRE

Ovidiu Tătăranu , purtătorul de cuvânt al Centrului de Comunicare Publică Călărași a oferit informații cu privire la Centrul de primire/ repartizare refugiați.

“La nivelul județului Călărași a fost operaționalizat Centrul de Primire și Repartizare a Refugiaților.

Acesta a fost înființat în sala de sport a Liceului Tehnologic Auto, fiind în coordonarea Instituției Prefectului – Județul Călărași, a Consiliului Județean Călărași și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași.

Tot acolo își vor desfășura activitatea și reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, ai Serviciului Județean de Ambulanță, DGASPC și cei ai Crucii Roșii Călărași.

În acest centru vor fi primiți refugiații în urma conflictului din Ucraina și vor fi repartizați către spații de cazare.

La nivelul județului Călărași au fost identificate 1250 de locuri de cazare și avem și o rezervă de 550 de locuri.

Asta presupune în unele săli de sport ale unor licee de pe raza județului Călărași. Avem un total de aproximativ 1800 de locuri de cazare. Până la momentul de față au tranzitat județul Călărași între 500-600 de persoane provenite din urma conflictului din Ucraina.

Cele mai multe dintre acestea doar au tranzitat județul, unii chiar pentru o noapte. La momentul ăsta noi monitorizăm , alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, toate aceste acțiuni care privesc tranzitul refugiaților.

Avem, de asemenea, la nivelul municipiului Călărași un centru de colectare a ajutoarelor umanitare, acesta este la Școala Tudor Vladimirescu. De acest centru se ocupă Crucea Roșie filiala Călărași iar pe lângă voluntarii de acolo vor funcționa și alte ONG- uri.

Urmează în cursul zilei de astăzi să fie anunțate încă două platforme care privesc cele două linii, și anume spațiile de cazare și ajutorarea prin diverse servicii și bunuri oferite de către oamenii de bună credință”.

Interviul integral îl puteți urmări astăzi în jurnalul CANAL SUD.

Continue Reading
La Top