URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CĂLĂRĂȘENII STAU LA COZI PENTRU PLATA IMPOZITELOR ȘI TAXELOR LOCALE

Contribuabilii, persoane fizice și juridice, din municipiul Călărași, au posibilitatea achitării impozitelor și taxelor locale aferente anului în curs, începând cu data de 9 ianuarie. Încă de când a debutat programul cu publicul la ghișeele Primăriei Municipiului Călărași, oamenii au dat buzna la coadă, deși dările către stat se pot plăti și online. Din acest an, călărășenii pot achita impozitul și prin anumiți procesatori de plăți online.

Toate cele patru casierii ale primăriei au fost deschise, iar dacă va fi nevoie, programul de funcționare va fi prelungit.

“După data de 9 ianuarie, am început să încasăm taxele și impozitele locale. Încasăm destul de bine, pentru că văd că lumea este dornică, la început de an, să își achite taxele și impozitele, dar ar fi bine să folosească toate aceste plăți online pe care le avem, pentru că pot plăti pe ghișeul.ro, pe AVANSIS Mobile, AVANSIS Online și, mai nou, am făcut un contract cu procesatorii de plăți, iar dacă intră pe site-ul primăriei, pot vizualiza harta unde găsesc aceste procesatoare de plăți, ca să poată plăti impozitul prin acele puncte, pentru a nu îngreuna procesul de achitare și  pentru a nu sta ore în șir la coadă, cu toate că noi lucrăm la capacitate maximă. Am deschis toate cele patru casierii, și o să prelungim și programul, dacă este nevoie. Până la sfârșitul lunii martie, călărășenii își pot achita taxele și impozitele, pentru a beneficia de bonificația de 10%”, a punctat primarul municipiului Călărași, Marius Dulce.

 Contribuabilii care achită integral, online sau la ghișee, sumele datorate bugetului local până la data de 31 martie inclusiv, beneficiază de o bonificație de 10% din cuantumul impozitului pe clădiri, impozitului pe teren și impozitului pe mijloace de transport.

Plata obligațiilor față de bugetul local se poate realiza prin:

◾ decontare bancară;
◾ în numerar/card bancar la punctele de încasare situate la sediul Primăriei Municipiului Călărași;
◾ utilizarea unor metode alternative de plată, prin accesarea aplicațiilor AVANSIS Mobile și AVANSIS Online (https://primariacalarasi.ro/index.php/avansis-online), precum și a Sistemului Național de Plată Online-Ghișeul.ro (https://primariacalarasi.ro/index.php/directiile-primariei/directia-economica/plata-on-line).

Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren și a impozitului pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului în curs, se acordă o bonificaţie de 10%, stabilită prin Hotărâre de Consiliul Local.

Nivelul majorării de întârziere este de 1% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, calculată pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Până la data de 31.03.2023, persoanele fizice precum și persoanele juridice, pot depune rapoartele de evaluare aferente clădirilor deținute, în vederea aplicării prevederilor art. 458, respectiv 460 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Program de lucru cu publicul:

𝐋𝐮𝐧𝐢 – 𝐉𝐨𝐢:
◾ 08:30 – 14:00: constatare, impunere, urmărire și executare silită a creanțelor bugetare;
◾ 08:30 – 16:00: încasarea creanțelor bugetare;

𝐕𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢:
◾ 08:30 – 13:00: constatare, impunere, urmărire și executare silită a creanțelor bugetare;
◾ 08:30 – 13:00: încasarea creanțelor bugetare.

 

 

Continue Reading
La Top