URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CĂLĂRĂȘENII SE PREGĂTESC DE IARNĂ CU MURĂTURI FĂCUTE ACASĂ: “NU NE UITĂM LA BANI, CI LA CALITATE”

Toamna este momentul potrivit pentru a începe procesul de murare a legumelor proaspete, pregătindu-le pentru a fi savurate în sezonul rece.

Printre legumele ideale pentru murat în această perioadă se numără gogonelele, castraveții, varza și ardeii. Prețurile pot varia în fiecare an, influențate de diverși factori precum condițiile meteorologice și cererea de pe piață.

Este recomandat să începi murarea în septembrie sau octombrie, când legumele sunt proaspete și pline de nutrienți. Procesul implică alegerea legumelor sănătoase, pregătirea unui amestec de murare și conservarea acestora în borcane etanșe.

Prin murare, te poți bucura de gustul delicios al legumelor și în sezonul rece, aducând o notă de prospețime în mesele tale de iarnă.

Avem la vânzare legume de sezon: gogoșar, kapia, conopidă, castraveți și varză roșie. Prețurile sunt mai mici față de anul anterior, conopida o vindeam cu 8 lei anul trecut, iar anul acesta costă 5 lei a declarat un producător de legume, pentru Canal SUD.

În orașul Călărași, pasionații de murături aleg să cumpere legume proaspete din piață și să le prepare acasă, în loc să opteze pentru varianta deja murată disponibilă în comerț. Cei care aleg să-și pregătească murăturile în casă consideră că acest proces le permite să controleze ingredientele și să creeze combinații unice, conservând astfel gustul autentic al legumelor în sezonul rece.

Ce facem noi acasă este mai bun și mai sănătos, cumpărăm marfa doar de la producători, deoarece este mai gustoasă. Nu ne uităm la rentabilitate, ne uităm la calitatea declarat un cetățean călărășean, pentru Canal SUD.

Continue Reading
La Top