URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

CĂLĂRĂȘENII MAI AU DOAR CÂTEVA ZILE LA DISPOZIȚIE PENTRU A BENEFICIA DE REDUCERE LA PLATA IMPOZITELOR

Călărășenii mai au la dispoziție doar câteva zile în care pot beneficia de reducere la achitarea taxelor și impozitelor locale. Astfel, până la data de 31 martie 2022, inclusiv, aceștia primesc bonificație de 10%. Potrivit primarului municipiului Călărași, Marius Dulce, săptămâna trecută, călărășenii s-au înghesuit să își plătească dările către stat.

În cadrul instituției, funcționează patru casierii.

De la începutul anului până la această dată, Primăria Călărași a înregistrat încasări la impozite și taxe locale în valoare de 14.924.351 de lei, din care: 2.066.588 de lei prin POS, 912.765 de lei prin Ghișeul.ro, 41.163 de lei prin Avansis Mobile, iar restul sumelor au fost plătite de cetățeni la casieriile instituției.

“Până la 31 martie, cetățenii sunt invitați să vină la primărie și să plătească impozitul, pentru că pot beneficia de o reducere de 10%. Așa cum ați văzut, săptămâna trecută a fost foarte aglomerat, pentru că lumea a venit să își plătească dările. Era bine să vină mai din timp, pentru a evita aglomerația. Noi mergem la foc automat, avem patru casierii deschise tot timpul. Chiar și pe a cincea am deschis-o, atunci când a fost nevoie. Suntem alături de cetățeni și dânșii văd că sunt alături de noi. Și plățile prin sistemul online funcționează atât prin Ghișeul.ro, cât și prin Avansis Online”, a declarat Marius Dulce, pentru Canal Sud.

Vă reamintim că, plata obligațiilor față de bugetul local se poate realiza prin:

◾ decontare bancară;
◾ în numerar/card bancar la punctele de încasare situate la sediul Primăriei Municipiului Călărași;
◾ utilizarea unor metode alternative de plată, prin accesarea aplicațiilor AVANSIS Mobile și AVANSIS Online (https://primariacalarasi.ro/index.php/avansis-online), precum și a Sistemului Național de Plată Online-Ghișeul.ro (https://primariacalarasi.ro/index.php/directiile-primariei/directia-economica/plata-on-line).

Primăria Municipiului Călărași precizează următoarele:

  • plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren și a impozitului pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului în curs, se acordă o bonificaţie de 10%, stabilită prin Hotărârea Consiliului Local nr. 71/26.05.2021;
  • nivelul majorării de întârziere este de 1% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, calculată pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la data stingerii sumei datorate, inclusiv;
  • până la data de 31.03.2022, persoanele fizice precum și persoanele juridice pot depune rapoartele de evaluare aferente clădirilor deținute, în vederea aplicării prevederilor art. 458, respectiv 460 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

    Program de lucru cu publicul:


𝐋𝐮𝐧𝐢 – 𝐉𝐨𝐢:
◾ 08:30 – 14:00: constatare, impunere, urmărire și executare silită a creanțelor bugetare;
◾ 08:30 – 16:00: încasarea creanțelor bugetare;

𝐕𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢:
◾ 08:30 – 13:00: constatare, impunere, urmărire și executare silită a creanțelor bugetare;
◾ 08:30 – 13:00: încasarea creanțelor bugetare.

Continue Reading
La Top