URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CĂLĂRĂȘENII CARE PARCHEAZĂ PE LOCURILE ALTOR PERSOANE RISCĂ AMENZI CONSIDERABILE

Locurile de parcare reprezintă mereu un subiect fierbinte, mai ales în orașe, acolo unde numărul mașinilor este unul semnificativ. Este și cazul municipiului Călărași, unde goana după un loc de parcare este mare. Una dintre probleme este și cea a locurilor de parcare plătite de unii locuitori, dar care ajung uneori să fie ocupate de alte persoane. În cazul acestora, polițiștii locali aplică amenzi de până la 1.500 de lei.

Avem reglementarea pe Ordonanța de Urgență 195/2002 referitor la parcări și pentru ocuparea unui loc de parcare, în afara orelor respective (n.r. 08.00 – 16.30), se sancționează contravențional cu amendă. Pleacă de la 500 la 1.500 de lei”, a precizat Monica Simion, reprezentant al Poliției Locale Călărași.

Dacă șoferul care a parcat pe un loc plătit de altcineva nu este la mașină, atunci acesta este identificat și apoi chemat la sediul Poliției Locale pentru a fi amendat.

Se mai întâmplă și cazuri de genul. Noi trebuie să fim acolo să constatăm, agentul constatator să fie de față. Dacă nu reușim să identificăm mașina, dar dacă proprietarul mașinii nu ajunge la mașină, i se va face o notificare, pentru a se prezenta la sediul nostru și acolo va fi amendat în cele din urmă”, a mai spus Monica Simion.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top