URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CĂLĂRĂȘEAN CERCETAT DE POLIȚIȘTI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

La data de 01 iulie a.c., ora 00.34, Poliția Municipiului Călărași a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de către o femeie, de 65 de ani, cu privire la faptul ca i-a fost sustras portofelul și telefonul mobil.

În fapt, în jurul orei 00:05, femeia s-a deplasat la un magazin alimentar situat pe Bulevardul Cuza Vodă, din municipiul Călărași, iar după efectuarea cumpărăturilor s-a întors către domiciliu. În scara blocului a fost abordată de o persoană necunoscută care  i-a sustras de sub braț portofelul și telefonul mobil.

Ca urmare a cercetărilor desfășurate de polițiști, autorul a fost identificat, acesta fiind un bărbat, de 39 de ani, din municipiul Călărași.

Față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

De asemenea, la data de 19 iulie a.c., bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Călărași, fiind emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Judecătoria Călărași a decis: Solutia pe scurt: În baza art. 226 C.p.p, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi privind arestarea preventivă a inculpatului Militaru Niculae, pentru săvârşirea infractiunii de tâlhărie calificată, prevăzută de art.233 – art.234 alin.1, lit.d Cod penal, raportat la art.41 alin.1, în referire la art.43 alin.5 Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 19.07.2022, până la 17.08.2022, inclusiv. Onorariu apărător din oficiu în sumă de 313 lei va fi avansat către B.A.Călăraşi- av.Lazăr M.,din fondurile Ministerului de Justiţie. În baza art. 275 alin. (3) C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat, vor rămâne în sarcina acestuia. În baza art. 230 C.proc.pen., dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Militaru Niculae. Măsurile dispuse se comunică administraţiei locului de deţinere. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Contestaţia se depune la Judecătoria Călăraşi. Pronunţată în camera de consiliu, azi 19.07.2022
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  22/2022  19.07.2022

Continue Reading
La Top