URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

BUZEA: „DĂ-L DRACU’ DE PARTID, ORAȘUL E IMPORTANT”

Cel mai vocal consilier al PNL Călărași, Mircea Buzea, a demisionat din partid.

Demisia este un act unilateral, cred că în măsură să spună acest lucru este dumnealui (n.r. Mircea Buzea). Dar cumva, din ședința de Birou Politic Local, în timpul ședinței, a avut loc și gestul domnului Buzea. Presupun și cu siguranță acesta este și motivul, are legătură cu discuția pe care am avut-o în legătură cu activitatea dumnealui la ultima ședință de Consiliu Local. A existat o informare către Biroul Politic Local, referitor la acest aspect, în care a rezultat faptul că dumnealui a avut un mandat conferit și stabilit de comun acord cu conducerea plus colegii consilieri, pe care dumnealui nu i-a respectat, în mai multe rânduri, în ședința respectivă, ajungând la un moment dat chiar să voteze împotriva amendamentelor făcute de colegii noștri, pe care le stabilisem înainte și din punctul nostru de vedere erau perfect îndreptățite. De aceea, pentru a exista totuși o coerență în ceea ce privește aplicarea politicilor pe care noi le considerăm optime în Consiliul Local pentru comunitate, prin prisma viziunii noastre în teren, dumnealui s-a situat mult în afara discuțiilor și mandatului stabilit de echipa organizației municipale“, a declarat, pentru CANAL SUD, Alin Drăgulin, președintele Organizației Municipale a PNL Călărași.

Întrebat de ce și-a depus demisia din PNL, Mircea Buzea a precizat că “mergeam în paralel între ceea ce spuneam eu și ce se întâmpla de fapt, iar situația mă făcea să mă simt inconfortabil”.

Cum să nu demisionez, dacă eu mergeam în paralel, cum sunt șinele de cale ferată, între ceea ce spuneam eu și ceea ce făceau ei. În ședințele de Consiliu Local, procesele verbale arată ce am zis. Tot ce am zis a fost strict de oraș și lucrurile care sunt extrem de importante. Unul n-a zis ‘bă, ăsta are dreptate”. Am tot venit cu niște paleative infantile ale băiatului ăla de la USR (n.r. Costin Mirescu). Gunoiul este o problemă imensă de sănătate, publică. Plus cheltuieli imense. Dacă îl iei selectat, costă atât și așa mai departe… Cert e un lucru, că ar fi o economie însemnată și, mai mult decât atât, nu vom fi penalizați. Pentru asta trebuie să aplici în mod practic, nu să faci o comisie cum zic ei. E o prostie, părerea mea! Nu se va dovedi viabilă. În România, când vrei să scapi de ceva, faci o comisie. Știi cum se rezolvă? Imediat! Adică niciodată. Prin urmare, printre ceea ce eu am crezut că e bine pentru oraș, respectiv gunoiul, apa… jumătate din producția de apă nu mai apare pe contoare. Suma tuturor contoarelor nu dă cu ceea ce iese din fabrică, din uzină. Asta se plătește! De ce să plătesc ca prostul? Facem un proiect pe 5 ani, cu 10 ani, lucrurile astea trebuie să le rezolvi. Atunci te simți jignit. În primul rând, eu cred că pentru unii din tineri sunt un model. Nu am cerut nimănui niciun leu public, niciun ban public și în momentul când vii să mergi paralel cu Buzea ești un fel de Toma Necredinciosu’ sau Gigă Contra. Nu mă simt bine, nu e deloc confortabil pentru mine. Culmea, cu problemele orașului. Și am zis că n-am ce căuta aici, nu e de mine. Mi se pare extrem de corect asta! Sunt puțini care-și dau demisia, e treaba lor. Este opțiunea fiecăruia, dar o justifici în primul rând în oglindă. Eu când mă uit, văd un om bărbierit”, susține Buzea care continuă “principiul meu este orașul. Dă-l dracu’ de partid, orașul e important! Dacă el are problemele astea și eu le văd și le discut cu oameni care sunt competenți în legătură cu ceea ce eu cred că sunt problemele, înseamnă că eu am dreptate. Ce-i aia cu partidul? Care? Ce partid? Prestația lor e aici. Mulțime vidă. Zero! Și atunci, sigur că el e nevinovat, e un tânăr, e un copil. Nu trebuie să sar pe el, nu are nicio vină. Alții sunt supărați de acolo, vreo doi, nu mai mulți. Dar sunt penibili. I-am zis lui Ivanciu de zeci de ori: ‘băi, eu îmi dau demisia, nu e de mine aici! Sunt total incompatibil. Între ceea ce văd că voi face și ceea ce cred eu că trebuie să fac’”, a explicat Buzea.

Potrivit declarației lui Alin Drăgulin, în locul lui Mircea Buzea va urca pe lista de consilieri a liberalilor Doru Dincă, președintele Asociației Județene de Fotbal.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top