URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

BURSA GENERALĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ A FOST ORGANIZATĂ ÎN CĂLĂRAȘI

Astăzi, 20 mai 2022, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă, în foaierul Centrului Cultural Județean „Barbu Stirbei” Călărași precum și la sediul Agenției Locale Oltenița.

Pentru organizarea acestui eveniment au fost contactaţi 419 agenţi economici care au oferit un număr de 262 locuri de muncă adresate atât persoanelor calificate cât și celor necalificate, cele mai multe dintre acestea fiind disponibile în domenii de activitate precum: confecţii textile, alimentaţie publică, servicii și comerț, construcții precum și alte activități.

Acțiunea s-a bucurat de prezența a 23 agenți economici, 18 la bursa organizată în Călărași și 5 la Oltenița.

Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă prezente la acțiune, s-a ridicat la 159 participanți, din care 109 la Călărași și 50 la Oltenița. În urma desfăşurării interviurilor cu angajatorii, 36 persoane au fost selectate pentru a ocupa un loc de muncă, aceștia urmând a se prezenta în zilele următoare la sediile angenților economici.

Persoanele participante la Bursă care nu dețineau nicio calificare au avut posibilitatea de a se înscrie la unul dintre programele de formare profesională oferite gratuit de AJOFM Călărași.

Obiectivul principal al acestei măsuri active de combatere a şomajului îl constituie creşterea gradului de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă prin intermedierea unui dialog direct între agenţii economici interesaţi şi solicitanţii de loc de muncă.

Continue Reading
La Top