URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

BUGET BUN PENTRU PROGRAMUL TOMATA 2022

Ministerul Agriculturii susține producția românească și vrea să le ofere tuturor fermierilor stabilitatea și predictibilitatea de care au nevoie.

Zilele trecute, în Guvern, au fost aprobate două programe necesare pentru susținerea legumiculturii, în forma agreată împreună cu fermierii

“Programul ”Tomata” și de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022 vor avea un buget de 225 milioane lei”, precizează ministrul Agriculturii Adrian Cheznoiu.

“Acordăm 4000 euro/beneficiar pentru producțiile de tomate valorificate în perioada 1 martie – 10 iunie și 15 octombrie – 9 decembrie
Acordăm 1000 euro/beneficiar pentru producția de ardei, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac și ceapă verde valorificate în perioada 15 octombrie – 9 decembrie”, a conchis ministrul.


În ceea ce privește programul de susținere a usturoiului românesc, acesta are un buget.de 22,2 milioane de lei. Potrivit sursei citate, se acordă 3000 euro/cultură/ha/beneficiar pentru producția de usturoi valorificată în perioada 1 iunie – 21 decembrie.

Continue Reading
La Top