URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

BRANDURILE DE TOP ÎȘI ÎNCALCĂ PROMISIUNEA. CERCETĂTORII AU GĂSIT BUMBAC CHINEZESC ÎN HAINELE DE LA ADIDAS, PUMA ȘI HUGO BOSS

Cercetătorii spun că au găsit urme de bumbac din Xinjiang în cămăşi şi tricouri produse de Adidas, Puma şi Hugo Boss, ceea ce pare să contrazică promisiunile companiilor germane de îmbrăcăminte de a-şi revizui lanţurile de aprovizionare după acuzaţiile privind munca forţată pe scară largă în regiunea chineză.

Rapoarte recente au sugerat că peste o jumătate de milion de persoane aparţinând unor grupuri etnice minoritare, cum ar fi uigurii, au fost forţate să culeagă bumbac în Xinjiang, care furnizează peste 80% din producţia de bumbac a Chinei şi o cincime din producţia mondială.

Anul trecut, SUA au interzis importurile de bumbac din regiunea autonomă din nord-vestul Chinei, o măsură dezbătută şi în Parlamentul European, dar care nu a fost adoptată de Comisia Europeană.

Cu toate acestea, mai multe mari branduri occidentale de îmbrăcăminte şi mărci de modă au promis că nu vor mai folosi bumbac din Xinjiang în lumina dezvăluirilor. Sursa: Mediafax

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top