URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

BNR PUNE ÎN UZ O MONEDĂ DE ARGINT LA 170 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA UNIVERSITĂȚII DE ȘTIINȚE AGRONOMICE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ

Pentru a marca acest an aniversar deosebit, 170 de ani de la înființarea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Banca Națională a României a lansat o monedă de argint dedicată acestei aniversări.

Moneda are o valoare nominală de 10 lei, o greutate de 31,103 grame și un diametru de 37 mm. Pe avers se află clădirea rectoratului Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune 2022.

Pe revers se află portretul și numele domnitorului Barbu Dimitrie Știrbei, întemeietorul Școlii Naționale de Agricultură de la Pantelimon, precursoarea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, clădirea școlii, inscripțiile „UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA DIN BUCURESTI”, „170 DE ANI” și „1852”, anul întemeierii școlii.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 440 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.
Monedele din argint cu tema 170 de ani de la înființarea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București au putere circulatorie pe teritoriul României.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top