BISERICA SFÂNTA ANASTASIA REABILITATĂ PRINTR-UN PROIECT ÎN VALOARE DE 1.600.000 LEI
Biserica Sf. Anastasia a fost a doua biserică din țară construită după anul 1989 și este ridicată în cinstea Eroilor Martiri ai Revoluției din anul 1989.
Daniela Mihai Director la Direcția de Dezvoltare și Relații Externe din cadrul Consiliului Județean Călărași, într-un interviu pentru Canal Sud a declarat faptul că reabilitarea lăcașului de cult reprezintă o necesitate.
“Rolul Consiliului Județean printre toate activitățile legate de dezvoltare și de sprijinirea dezvoltării județului este și de a sprijini viața bisericii în sine și ne îndreptăm atenția și către Biserica Ortodoxa Română din Călărași pentru că știm foarte bine că statul ajută la dezvoltarea și continuarea tradiției noastre românești și a funcționarii bisericii Ortodoxe Române.
Biserica Sf. Anastasia din județul Călărași este numită acum de către enoriași “Catedrala” Sf.Anastasia.
Biserica Sf. Anastasia a fost a doua biserică din țară construită după anul 1989 și este ridicată în cinstea Eroilor Martiri ai Revoluției din anul 1989. Această biserică poartă trei hramuri, sunt trei Sfinți deosebiți cunoscuți în Biserica Ortodoxă Română, Sfânta Muceniță Anastasia, Marele Sfânt Ion Rusul și Sfântul Calinic de la Cernica. Această biserică a avut piatra de temelie pusă de Preafericitul Teoctist în anul 1990. Lucrările au durat destul de mult, biserica fiind finalizată în anul 2006 și a fost Sfințită de către Înaltpreasfințitul Damaschin. Am aflat de la parintele Protopop Viorel Dinu că există probleme legate de starea fizică a bisericii. Am hotărât că și de data aceasta Consiliul Județean se poate implica iar în felul acesta am înaintat un proiect către Compania Națională de Investiții (CNI), astfel tot ce înseamnă lucrări de reabilitare sa fie finanțate de această companie prin intermediul Ministerului Dezvoltării. Vă pot spune ca la nivel național și pentru județul Călărași Compania Națională de Investiții a venit în sprijinul nostru de fiecare dată când i-am solicitat.
Valoarea acestui proiect este de 1.600.000 de lei. Tot ce înseamnă partea de turlă și pictura din acea zonă este afectată de umezeală dar luând totul în amănunt împreună cu arhitectul și echipa de proiectare, cu cei din echipa de dezvoltare din cadrul Consiliului Județean, s-au constatat probleme care pot fi remediate prin intermediul acestui proiect. Așadar se vor face lucrări de reabilitare pe tot ceea ce înseamnă partea de acoperiș, pictură dar și fațada, postamente și trotuare”, a precizat pentru Canal Sud Daniela Mihai Director Direcția de Dezvoltare și Relații Externe din cadrul Consiliului Județean Călărași.