URMĂREȘTE-NE
Poliția

ACTUALITATE

BILANȚUL SFÂRȘITULUI DE SĂPTĂMÂNĂ

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din acest weekend, polițiștii au intervenit la 221 de sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 18 șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier și au dispus 2 măsuri preventive.

În perioada 18-20 august a.c., peste 390 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Polițiștii au intervenit la 221 de evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112 și au organizat 32 de acțiuni.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 70 de infracțiuni, au fost prinse în flagrant 6 persoane, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 2 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 473 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 190.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 6 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 18 permise de conducere și retrase 15 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

La data de 20 august a.c., în jurul orei 18:48, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat, de 34 de ani, din comuna Nana, județul Călărași.

Fiind testat cu aparatul alcooltest, bărbatului i-a rezultat o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii deconducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

De asemenea, reamintim faptul că din data de 07 iulie a.c., a fost introdusă o modificare a Codului Penal, cu privire la înăsprirea pedepselor aplicate celor care conduc fără a poseda permis de conducere sau celor care conduc vehiculele sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Continue Reading
La Top