URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

BILANȚ AL PAGUBELOR ÎN CĂLĂRAȘI DUPĂ CELE TREI ATENȚIONĂRI DE COD GALBEN DE LA SFÂRȘITUL ACESTEI SĂPTĂMÂNI

La sfârșitul săptămânii trecute județul Călărași a fost sub atenționare de cod galben de averse de ploaie, descărcări electrice și intensificări de vânt.

Am stat de vorbă cu purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” Călărași Ovidiu Tătăranu pentru a ne oferi un bilanț al pagubelor după cele 3 atentionări de cod galben, la Călărași.

“Pe fondul codului galben de vânt puternic cu rafale de 55-60 km la oră, în unele zone au fost peste 70 de km la oră, pompierii militari călărășeni au fost solicitați să intervină în mai multe localități ale județului, în general pentru elemente desprinse din acoperișul unor clădiri dar și pentru degajarea unor copaci care puneau în pericol circulația sau riscau să cadă pe autoturisme. Au fost în total șase intervenții de acest fel, așadar, s-a intervenit cu patru autospeciale. În cauză toate intervențiile au fost rezolvate fără probleme deosebite”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Călărași Ovidiu Tătaranu pentru Canal Sud.

Continue Reading
La Top