URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

BIANCA IFTENI – CAMPIOANĂ FĂRĂ MARGINI ÎN CANOTAJ

După ce “a smuls” medaliile de Aur la Campionatele Europene și la Campionatele Mondiale de canotaj în anul 2023, tânăra și valoroasa Bianca Camelia Ifteni, sportivă a CSM Călărași, a cucerit, aproape în mod firesc, aurul și la Campionatul Balcanic în proba de simplu vâsle, balcaniada care a avut loc în perioada 16-17 septembrie 2023.

Balcaniada a reunit peste 200 de sportivi sub 19 ani din 9 țări, transformând lacul Lebăda din România în scenariul principal al competiției. Această competiție s-a desfășurat pe prima pistă OLIMPICĂ de canotaj din țară, cu o lungime impresionantă de 2.000 de metri și 10 culoare.

Evenimentul a fost organizat cu succes de către Federația Română de Canotaj în colaborare cu Agenția Națională pentru Sport și Primăria orașului Pantelimon. Victoria sportivei la această competiție confirmă talentul și dedicarea sa față de acest sport și deschide noi perspective pentru viitorul canotajului românesc.

A venit de mică, a împlinit 11 ani aici la Călărași, am sărbătorit împreună. Pot să spun că a început ca o joacă, și tot ca o joacă a continuat, chiar până azi. Am avut o mică analiză după Campionatul Balcanic, desfășurat duminica aceasta, s-a impus fără probleme și acolo în fața adversarelor. Din punct de vedere al modelului campionului este un pic sub limită, nu o recomandă absolut nimic, sună aiurea, dar interiorul ei, începând de la inimă, tot ce este pus de Dumnezeu în această copilă este la superlativ. O minunăție de om care face imposibilul, posibil, acolo unde nimeni nu se așteaptă, Bianca se impune, și nu, numai o dată și de la debutul ei în canotaj. Am luat-o la primul Campionat Național, la Iași, campionat de viteză, am luat-o în joacă, avea 12 anișori, concura la o categorie mai mare de vârstă, de fapt, cam tot timpul a concurat cu fete mai mari decât ea, cel puțin cu 2 ani. Atunci, ne uitam după Bianca. Unde este Bianca? Nu o vedeam pentru că era prima. La o distanță foarte mare, nu ne așteptam fiind prima competiție să fie atât de detașată de pluton. Totul părea o joacă, când ceilalți se băteau, ea vâslea și își împlinea visul.” , a declarat, pentru Canal Sud, antrenorul Biancăi Ifteni, Daniel Banățeanu.

Unde o vedeți peste câțiva ani?

Totul depinde de Dumnezeu, cât de bine o va ajuta să fie sănătoasă. Va fi în continuare un fenomen, va fi, Bianca, cea care a demonstrat de fiecare dată că este prima. Îmi doresc să continue să fie ca ea. Este un copil minunat. Chiar și la finala Mondială bătălia pentru medalie era în spatele Biancăi, așa ceva este un pic mai rar de văzut. ” , a adăugat antrenorul.

Cu fiecare performanță notabilă, Bianca Camelia Ifteni aduce onoare orașului Călărași și României în lumea canotajului și inspiră tinerii sportivi să își urmeze pasiunea și să aspire către excelență în domeniul sportului.

Continue Reading
La Top