URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VIDEO. BIANCA CAMELIA IFTENI: DE LA ELEVA FIRAVĂ, LA ADVERSARĂ DE TOP LA CAMPIONATUL BALCANIC DE CANOTAJ

Bianca Camelia Ifteni, campioană mondială, națională, europeană, balcanică. După un an excepțional în care a cucerit medaliile de aur la Campionatele Europene și la Campionatele Mondiale de canotaj în 2023, tânăra și talentata sportivă, membră a CSM Călărași, a obținut o nouă victorie impresionantă la Campionatul Balcanic de Canotaj. Competiția s-a desfășurat în perioada 16-17 septembrie 2023 și i-a adus aurul în proba de simplu vâsle.

Am ajuns campioană prin foarte multă muncă, este singurul mod prin care poți ajunge campion. Mi-am dorit de la vârsta de 11 ani, am știut că ăsta este visul meu și am să continui pe calea asta. Am fost primită cu brațele calde de toată lumea, oamenii de aici, de la Școala Gimnazială ‘Carol 1’, sunt oameni extraordinari, excepționali, m-au făcut să mă simt ca acasă. ” , a declarat, pentru Canal Sud, Bianca Camelia Ifteni, canotoare medaliată cu aur la Balcaniada de Canotaj.

Reușita spectaculoasă a sportivei Bianca Camelia Ifteni în canotaj nu ar fi fost posibilă fără sprijinul și îndrumarea celor care au recunoscut talentul și ambiția ei de la bun început. Profesorul de sport al Școlii Gimnaziale ‘Carol 1’, Eugen Suciu, a fost cel care a avut ochiul format pentru talent încă de la începuturile carierei.

“În urmă cu mulți ani am fost în selecție, nu lucram la școală, dar eram la Clubul Sportiv Municipal antrenor, am depistat-o într-o școală și am adus-o la Școala Gimnazială ‘Carol 1’, așa ne-am apucat de treabă. A dat dovadă de seriozitate, a dat dovadă de ambiție, perseverență, dârzenie și am muncit foarte mult. Mi-a plăcut foarte mult insistența ei, ‘VREAU SĂ FAC’. ” , a spus profesorul de sport al Școlii Gimnaziale ‘Carol 1’, Eugen Suciu.

Dirigintele Biancăi a remarcat, de asemenea, transformarea uluitoare prin care a trecut tânăra sportivă. “Când a ajuns la noi la școală, la Carol 1, era o fetiță firavă, subțire și sfioasă, după care s-a transformat în ceea ce vedeți acum, un material de campion. O transformare ca-n povești. Eu n-am muncit cum au muncit colegii de la sport, eu am susținut-o din punct de vedere educațional, am observat ambiția ei, pentru că este o fire foarte ambițioasă și mai mult decât faptul că mă mândresc și pot să împart cu ea momentele astea, nu pot să spun nimic.”

Aceste mărturii ilustrează nu doar talentul și devotamentul Biancăi pentru canotaj, ci și rolul crucial pe care educația și susținerea îl joacă în dezvoltarea sa ca sportivă și ca persoană. Victoria ei la Campionatul Balcanic nu este doar un triumf personal, ci și un exemplu inspirațional pentru tinerii din întreaga țară, evidențiind că munca asiduă și determinarea pot duce la realizări remarcabile în lumea sportului. Școala joacă un rol important într-o carieră de succes.

Eu mi-am dorit mereu să fac sport și asta m-a motivat cel mai tare, dacă tinerii au o dorință pentru a face sport, canotajul îi așteaptă! Este un sport frumos, care te dezvoltă, un sport din care ai ce învăța.” , a adăugat campioana.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top