URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

BĂTRÂN DE 84 DE ANI, ACUZAT CĂ AR FI AGRESAT SEXUAL O COPILĂ DE 11 ANI. ȘEFUL DE POST AR FI CĂUTAT O REZOLVARE AMIABILĂ

Un bărbat dintr-o comună călărășeană se află în centrul unui scandal grav, fiind acuzat de o mamă că a încercat să agreseze sexual una dintre cele două fiice minore. Faptele șocante s-ar fi desfășurat în plină zi, pe stradă, în fața casei bărbatului, la o mică distanță de locuința unei fetițe de 11 ani.

Marta, mama fetei de 11 ani: „…a tras de ea, a pipăit-o, i-a pus mâna pe fund, pe sâni, a tras-o de mână, a vrut să o bagi în curte, i-a zis să intre cu el în casă (…) că îi dă câți bani vrea ea, ținând cont că fiică-mea are 11 ani cea mică, de care este vorba. Iar eu, primul lucru ce am făcut, am sunat la șeful de post, de la noi de aici, din comuna Ciocănești și-am explicat problema.”

Descoperirea șocantă a fost făcută de sora mai mare a fetiței, care, marcată de cele relatate, a povestit imediat mamei. Femeia s-a dus la poarta bărbatului, care, fără nicio remușcare, a recunoscut că a pus mâna pe copila de 11 ani.

Cu toate acestea, el susține că gestul său nu avea intenții necurate. Pentru că nu s-a putut controla din cauza situației, femeia l-a lovit pe bărbat, cu palmele, peste față.

Reporter: „Dar ați încercat să vorbiți cu vecinul care a pus mâna pe fata dumneavoastră?”
Marta, mama fetei de 11 ani: „Da!”
Reporter: „Și ce v-a zis?”
Marta, mama fetei de 11 ani: „Stătea și se uita la mine, a început să mă înjure și a fugit. A fugit în curte. Recunosc că i-am dat două palme și încă să zică mersic că a scăpat așa. Pentru că odată ce eu merg la poliție și mi se spune să o las baltă și nu se ia nicio atitudine, logic, legea o fac cu mâna mea.

Mama celor două fete a sunat imediat la Postul de Poliție din Ciocănești. Acolo, șeful de post, Reziuc Cristian i-ar fi spus femeii că va rezolva situația ziua următoare. Femeia a așteptat o zi iar joi dimineața a revenit asupra situației. Reziuc Cristian, șeful de post i-ar fi spus femeii că a vorbit cu bărbatul care ar fi agresat-o pe copila de 11 ani și i-ar fi pus în vedere să nu se mai repete, fără a face și alte demersuri de pe care situația de o manieră gravă le-ar impune.

Revoltată pe atitudinea lui Reziuc Cristian, femeie a insistat că acesta să ia măsuri împotriva bărbatului de 84 de ani, pentru că această situație nu poate fi trecută cu vederea. Femeia povestește că șeful de post ar fi sfătuit-o să nu facă alte demersuri, motivat de faptul că presupusului agresor i s-ar fi pus în vedere să se potolească.

Marta, mama fetei de 11 ani: „Șeful de post, mă scuzați de expresie, stă și o freacă la rece…”
Reporter: „Înțeleg că, în primă fază, cei de la poliție n-au vrut să dea curs sesizării.”
Marta, mama fetei de 11 ani: „Șeful de post mi-a spus să o las baltă…ceea ce nu mi se pare corect, chestia asta. Adică, practic, îmi scap copilul de un viol și dumneata îmi spui mie că, fiind la prima abatere și ținând cont că e o persoană în vârstă, să-l las în pace. Păi, adică, cum vine asta? Dacă ar fi fost copilul dânsului, la fel ar fi reacționat? Întrebarea mea, nu știu. Nu mi se pare corect ceea ce a făcut.”

Marta, mama fetei de 11 ani se află în stare de șoc și nu poate înțelege ce ar fi avut în gând bărbatul în vârstă atunci când a recurs la acest gest îngrozitor. Vecinele povestesc și ele întâmplări similare cu bărbatul, inclusiv invitații indecente în schimbul unor duble de porumb.

Marta, mama fetei de 11 ani: „Nu e prima dată, nu e prima copilă, să zic, sau prima persoană de care s-a luat. Au mai fost cazuri, dar nu știu lumea dacă au făcut plângeri. Și chiar dacă au făcut plângeri, dacă i s-a dat același răspuns părinților, ceea ce mi s-a spus mie, să o lase baltă, automat lumea s-a dat înapoi […] Este un om nenorocit.”
Vecină:  „În magazin, ne pipăie … Mânca-o-ar tăticu, ne pipăia, nu sunt singura.”
Reporter:  „Vă pipăia pe dumneavoastră?”
Consăteană: „Da!”
Reporter: „Când s-a întâmplat asta?”
Vecină: „Anul trecut […] M-a invitat la el să-mi dea bani sau porumb. Că să intru până, cum se cheamă la țară aici, prima cameră, marchiză. Vii până în marchiză că-ți deschid o ușă.”

Aurică Stoian, cunosc în sat drept “Richi” se apără și spune că nu a avut nimic necurat în gând, au fost doar glume și atingeri în glumă. Întrebat dacă a fost căutat de poliție pentru ce a făcut, bărbatul povestește că șeful de post l-a abordat în fața unei cârciuni din sat, acolo unde au dezbătut subiectul, însă fără să fie audiat de oamenii legii.

Vecin A. Stoian: „Azi m-a lovit maică-să și mai înainte atunci…”
Reporter: „Dar de ce v-a lovit? Ce i-ați făcut la fată?”
A. Stoian: „Păi, am pipăit-o așa un pic și gata.”
Reporter: „Păi și ce ați vrut să faceți cu ea?”
A.Stoian: „Să glumesc cu ea, dar ce era să fac? Eu la 84 de ani măi șefule. Ce dracu!”
Reporter: „ Dar n-ați avut niciun alt gând cu ea?”
A.Stoian: „Nu, pe sfânta mea cruce!”
Reporter: „ De la poliție ce au zis?”
A.Stoian: „Mi-a zis băiatul cică bă nea Aurică ce să-ți spun.. S-a întâmplat așa, s-a întâmplat, gata.. Șterge cu buretele și gata.”
Reporter: „Adică v-a înțeles băiatul de la poliție?”
A.Stoian: „Da, da, da, da, da, da.”
Reporter: „V-a luat vreo declarație, ceva?”
A.Stoian: „Nu,nu,nu..”
Reporter: „ V-a lăsat în pace.”
A. Stoian: „Da, da!”
Reporter: „E băiat înțelegător?”
A. Stoian: „Este corect, un băiat de jos pălăria!”


“La data de 1 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați de către o femeie, cu privire la faptul că fiica ei ar fi fost pipăită de către un bătrân. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că la data de 30 ianuarie 2024, o minoră, din comuna Ciocănești, județul Călărași, în timp ce se întorcea de la școală, ar fi fost abordată de un bărbat, care i-ar fi făcut complimente, ar fi pipăit-o și ar fi invitat-o la locuința acestuia.

Ulterior, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, alături de polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea l-au identificat pe acesta, ca fiind un bărbat, de 84 de ani, din comuna Ciocănești, județul Călărași. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, în prezent cercetările fiind în desfășurare pentru lămurirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului” –  precizează IPJ Călărași

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top