URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

BĂRBATUL DIN DICHISENI CARE A AMENINȚAT CU MOARTEA UN POLIȚIST NU VREA SĂ STEA ÎN AREST. A CONTESTAT MĂSURA

Bărbatul din Dichiseni care ar fi amenințat cu moartea un polițist pe o rețea de socializare nu este mulțumit de măsura arestării preventive. Judecătoria Călărași a dispus ieri arestarea preventive pentru 30 de zile a bărbatului, însă acesta a contestat măsura. Urmează ca o instanță superioară să decidă dacă acesta va rămâne în continuare închis sau nu.

Bărbatul a ajuns în această situație după ce duminică seara a postat, pe o rețea de socializare, mai multe mesaje vocale în care înjura un polițist și îl amenința cu moartea. De asemenea, bărbatul a adresat expresii jignitoare și la adresa insituției din care face parte polițistul. 

Aceste mesaje ar fi fost adresate în scop de intimidare sau de răzbunare, fiind în legătură cu activitatea şi exercitarea atribuţiilor de serviciu ale polițistului”, a declarat Bianca Ghiveci, purtătoarea de cuvânt a Insepectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași.

Bărbatul care a trimis mesajele se numește Marian Ciprian Matache și are 32 de ani. Potrivit surselor Canal Sud, mesajele vocale au fost trimise pe un grup creat pe o rețea de socializare.

Polițiștii s-au autosesizat din oficiu, ieri, 19 februarie, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj. Totodată, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, iar activitățile de cercetare penală au fost derulate de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale. Așa au ajuns polițiștii la bărbatul de 32 de ani

Față de bărbatul în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior, la data de 20 februarie a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași a sesizat instanța de judecată care a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile”, au mai transmis reprezentanții IPJ Călărași”, a mai precizat Bianca Ghiveci.

Contestația va fi judecată la Tribunalul Călărași.

Continue Reading
La Top