URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

BĂRBAT DIN ULMENI, CONDAMNAT CU EXECUTARE PENTRU CĂ A CONDUS BEAT

Magistrații Judecătoriei Oltenița au decis marți, 23 ianuarie, să îl trimită după gratii pe un bărbat din Ulmeni, după ce a fost prins băut la volan, în 2020. Bărbatul a fost condamnat pentru această faptă la opt luni de închisoare, însă judecătorii au mai adăugat acestei pedepse încă una primită de același inculpat în 2019 cu suspendare, tot pentru conducere sub influența alcoolului. Astfel, sentința finală primită de bărbatul din Ulmeni este de un an și 20 de zile de închisoare cu executare. Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul a fost oprit în trafic în localitatea Spanțov pe data de 25 iulie 2020, în jurul orei 15.20. Deoarece șoferul conducea cu 78 km/h într-o zonă unde limita de viteză era 50 km/h, oamenii legii au decis să îl tragă pe dreapta. În urmă verificărilor, polițiștii au descoperit și faptul că acesta era băut.

Testarea a indicat în aerul expirat de acesta un volum de 0,43 mg/l alcool la ora 15.24. Drept urmare, a fost condus la Spitalul Municipal Oltenița, unde i-au fost recoltate două probe de sânge a căror analiză a relevat valori ale alcoolemiei de 1,00 gr.‰ la ora 15.50, respectiv 0,81 gr.‰ la ora 16.50”, se arată în rechizitoriu.

Audiat, bărbatul și-a recunoscut fapta și a declarat că în urmă cu o zi, în intervalul orar 20.00-23.00, a băut șase beri la 0,5 l. A doua zi, între 11.30-12.30 a băut un pahar cu vin roșu, iar după aproximativ trei ore s-a urcat la volanul mașinii și a pornit la drum. Acesta a mai spus că în localitatea Spanțov s-a întâlnit cu un echipaj de poliție, care l-a oprit.

Pentru această faptă, bărbatul a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Oltenița la opt luni de închisoare. Doar că bărbatul a mai fost condamnat și în 2019, tot pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, la 10 luni de închisoare cu suspendare. Judecătorii Judecătoriei Oltenița au dispus pe 23 ianuarie amânării suspendării pedepsei din 2019, astfel că ambele condamnări au fost contopite și a rezultat pedeapsa finală de un an și 20 de zile de închisoare. Aceasta ar urma să fie executată în regim de detenție, însă inculpatul poate face apel în termen de 10 zile.

Continue Reading
La Top