URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

BANCA TRANSILVANIA ÎNGENUNCHIATĂ PENTRU PRIMA OARĂ: NU MAI ESTE PE PRIMUL LOC LA PROFIT

Majoritatea băncilor din România și-au publicat rezultatele financiare pe primul semestru al acestui an, o ocazie pentru a vedea în detaliu cine face legea în segmentul bancar de la noi. Și-a păstrat Banca Transilvania primul loc?

În primele șase luni, Banca Transilvania s-a bucurat de un profit net de 907 milioane de lei, foarte similar cu aceeași perioadă a anului trecut, în contextul în care veniturile nete din dobânzi au explodat cu 25%, până la 1,69 miliarde de lei. Pe de altă parte, BCR – a doua cea mai mare bancă din piață după BT, s-a bucurat de un profit net de 974 de milioane de lei, cu o creștere de aproximativ jumătate de la un an la altul. Valoarea este cu atât mai impresionantă cu cât veniturile din dobânzi nu au urcat decât cu 13%, până la aproximativ 1,29 miliarde de lei.

Podiumul se încheie cu BRD, singura dintre cele trei care a avut un profit net în scădere cu 2% la nivelul băncii, până la 616,7 milioane de lei. Suma este un pic ciudată, în contextul unei creșteri cu 11,4% pe partea de venituri nete, până la peste un miliard de lei.

Nu în ultimul rând, Raiffeisen Bank a încheiat primul semestru cu un profit net de 602 milioane de lei, în creștere cu aproximativ jumătate comparativ cu aceeași perioadă din 2021. La capitolul venituri, creșterea a fost de 22%.

Pe ansamblu, sistemul bancar din România a înregistrat o creștere a profitului net de 602 milioane de lei.

Sursă text: playtech.ro

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top