URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

BAC 2022-ESTE ULTIMA ZI ÎN CARE ELEVII DE CLASA A XII-A SUSȚIN EVALUAREA COMPETENȚELOR LA LIMBA STRĂINĂ

16 iunie este ultima zi în care elevii de clasele a XII-a și a XIII-a susțin evaluarea competențelor într-o limbă de circulație internațională, potrivit Ministerului Educației. Probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2022 încep săptămâna viitoare. Vezi mai jos când sunt programate acestea.

Peste 126 de mii de absolvenți de liceu s-au înscris în cadrul sesiunii iunie-iulie a examenului de Bacalaureat. Edupedu.ro a scris că peste 40 de mii de elevi de clasa a XII-a din generația curentă nu s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie, potrivit datelor oferite de Ministerul Educației și consultate de Edupedu.ro.

Sorin Cîmpeanu a declarat săptămâna trecută că „numărul celor înscriși la Bacalaureat este cel mai mic din istoria postdecembristă a României. Și înainte de 1989 aveam, de asemenea, un număr mult mai mare”. 

Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională se face prin trei tipuri de probe, conform procedurii:

  • proba de înțelegere a unui text audiat, cu durata de 20 de minute, în cadrul căreia se evaluează competențele privind receptarea textului audiat;
  • proba scrisă, cu durată de 120 de minute, în cadrul căreia se evaluează competențele privind receptarea textului citit și producerea de mesaje scrise;
  • proba orală, cu durata de 10-15 minute, în cadrul căreia se evaluează competențele privind producerea de mesaje orale și interacțiunea orală;
Despre probele scrise și afișarea rezultatelor

“Probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2022 încep luni, 20 iunie, cu examenul la Limba şi literatura românăProba obligatorie a profilului este programată marți, 21 iunie, fiind urmată miercuri, 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializăriiProba la Limba și literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Examenul național de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise și au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare dintre acestea, obținând cel puţin media 6 la probele scrise”, se mai arată în comunicatul ministerului.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top