URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

AZI PENTRU MÂINE: PROIECTUL ÎN CARE ÎNVEȚI SĂ RECICLEZI

“Azi pentru Maine” dezvoltată cu finanțare de la Fundația Coca-Cola, este instrumentul care propune să încurajeze economia circulară la nivel național. Platforma va avea rolul de a promova activitățile de educație despre mediu si de colectare separata, adresate atât persoanelor fizice (comunității) cât și persoanelor juridice, fie ele companii private sau instituții publice.

Prin proiectele, resursele si activitățile derulate in cadrul platformei, aceștia vin  în sprijinul cetățenilor și al persoanelor juridice, astfel încât împreuna să contribuie la dezvoltarea economiei circulare.

Astăzi, o echipă Canal SUD a vizitat “Colegiul Economic Călărași” pentru mai multe informații referitoare la desfășurarea proiectului. Elevii participă cu entuziasm la acțiunea de voluntariat, iar doamna directoare ne va împărtăși cateva dintre obiectivele liceului în cadrul acestui proiect.

“Acest proiect are ca obiectiv colectarea selectivă a deșeurilor. Acesta s-a derulat în anul școlar 2020 – 2021, la nivelul unității de învățământ. Colegiul Economic a intrat în competiție cu școlile la nivel național și a obținut locul 3, fapt pentru care am fost răsplătiți cu o sumă de bani pe care i-am folosit achiziționând aparatură electrotehnică pentru școală și am dotat anumite săli cu videoproiectoare. În anul 2021 – 2022 au intrat în competiție clasele Colegiului Economic, și prin implicarea profesorilor, elevilor și a părinților am reușit să câștigăm. Aceștia au primit un voucher în valoare de 1.000 de lei și se vor achiziționa materiale și echipamente de care avem nevoie în clasa respectivă. A fost o activitate interactivă la care elevii au participat cu entuziasm.” a declarat directorul Colegiului Economic, Necula Mirela, pentru Canal SUD.

Continue Reading
La Top