URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

AZI ÎNCEPE RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI ȘI LOCUINȚELOR

Începând de astăzi, 1 februarie 2022, debutează Recensământul Populației și Locuințelor, prin desfășurarea primei etape, cea de preluare a datelor din surse administrative și de creare și populare a bazei de date a recensământului cu acest prim set de date.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Călărași, recensământul Populației și Locuințelor 2021 (RPL2021) este primul recensământ 100 % informatizat în etapele de culegere și prelucrare a datelor. Pentru prima dată, există posibilitatea autorecenzării.

Alte elemente de noutate sunt:

• recenzarea prin interviu, cu înregistrarea datelor pe tablete, de către un recenzor;

• autorecenzarea se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, pe tabletă, laptop sau PC;

• chestionarul pentru autorecenzare – disponibil în limba română și în limbile minorităţilor naţionale precum și în limba engleză.

Recensământul populației și locuințelor se desfășoară în trei etape:

  • 1 februarie – 13 martie 2022: preluare date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL 2021;
  • 14 martie – 15 mai 2022: autorecenzare;
  • 16 mai – 17 iulie 2022: colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).

Informațiile colectate vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem.

Începând cu anul 2021, în toate statele membre U.E. se realizează Recensământul populației și locuințelor în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 763/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind recensământul populației și al locuințelor și cu regulamentele de implementare corespunzătoare. (Georgiana ȘERBAN)

Sursa foto: www.zcj.ro

Continue Reading
La Top