URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

AUTORIZAȚIA DE CONSTRUIRE A PASAJULUI DE LA DRAJNA, SEMNATĂ

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că, în data de 14 decembrie 2021, a semnat autorizația de construire  a pasajulului peste calea ferată de la Drajna.

Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni. Constructorul a promis că termină lucrările înainte de termen. Vreau să-i văd la lucru”, a  scris Grindeanu, pe Facebook.

Proiectul privind pasajul de la Drajna a fost inițiat de fostul deputat al PSD Călărași, Sorin Vrăjitoru, în luna februarie a anului 2019.

“Am promis călărășenilor acest pasaj și mă țin de cuvânt. De aici a început totul. Pasajul de la Drajna a luat naștere odată cu depunerea acestui amendament la legea bugetului de stat, în timpul mandatului meu de deputat. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat, azi (n.r. 14 decembrie a.c.), autorizația de construire. Mulțumim vicepremierului Sorin Grindeanu”, notează Sorin Vrăjitoru, pe o rețea socială.

Lucrările pasajului denivelat superior DN 21-Drajna (Drum TransRegio Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu) ar fi trebuit să demareze în toamna acestui an, potrivit anunțului făcut de secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Irinel-Ionel Scrioșteanu, după ce, în ședința de Guvern din data de 22 septembrie a.c., fusese aprobate amplasamentul și exproprierile pentru execuția acestui pasaj (km 105+500).

“Lucrările vor începe în această toamnă. Am discutat cu conducerea companiei câștigătoare, care și-a asumat că va realiza pasajul înainte de termenul prevăzut în contract”, scria Irinel-Ionel Scrioșteanu, pe Facebook.

Prin acest proiect, se va realiza o supratraversare pe DN21, cu o lungime de 2,739 km (pasaj denivelat 305 m). Valoarea investiției este de peste 98 milioane de lei, fără TVA, din fonduri externe nerambursabile.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top