URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

AUTORITĂȚILE, NEMULȚUMITE DE STADIUL LUCRĂRII DE PE STRADA BUCUREȘTI – EXPLICAȚIA PRIMARULUI ȘI REACȚIA LUI VASILE ILIUȚĂ

Lucrările de modernizare ale străzii București avansează, dar nu în ritmul dorit. Chiar autoritățile locale și județene au declarat public că proiectul în cauză putea fi gândit altfel.

Primarul Marius Dulce a preluat proiectul de la fosta conducere PNL, într-un moment în care colegii de coaliție nu credeau că acesta va fi preluat și semnat.

Proiectul intitulat “Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași, prin modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local” vizează asfaltarea arterei principale, modernizarea trotuarelor, crearea unor spații de parcare pentru riverani și reconfigurarea unor intersecții.

De la semnarea proiectului și până în prezent, asfaltarea continuă, rezultatele muncii depuse de constructori, dar și insistențele autorităților locale fiind vizibile.

Cu toate acestea, lucrurile nu merg în ritmul dorit și, chiar primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, își declară public nemulțumirea.

“Sunt nemulțumit de strada București. Voiam să meargă mai repede”, a declarat Marius Dulce într-o conferință de presă.

Acesta susține că nu poate face niciun demers legal pentru a accelera lucrările.

“Atunci când ai un contract și constructorul mai are o perioadă de timp până la data finalizării, nu poți face nimic. Într-adevăr, le poți zice să accelereze ritmul de lucru, dar atât. Nu poți lua măsuri coercitive”, a adăugat aceeași sursă.

Nici președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, nu este încântat de derularea proiectului.

“Nu sunt mulțumit de cum decurg lucrurile în ceea ce privește strada București. Cred că trebuia o altă gândire, o altă abordare. S-au extins mult prea mult dintr-odată. Trebuia făcut un plan al lucrărilor pas cu pas, din aproape în aproape, chiar dacă timpul de execuție se prelungea cu un an”, a declarat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

Pe lângă proiectul care vizează modernizarea străzii București, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, este nemulțumit și de modul în care decurg lucrările la anumite unități de învățământ din oraș, dar conform acestuia, măsurile necesare au fost deja luate.

Continue Reading
La Top