URMĂREȘTE-NE

SOCIAL

AURA GIURCĂ: OAMENII SUNT FANTASTICI! INSTITUȚIILE S-AU MOBILIZAT EXEMPLAR PENTRU AJUTORAREA REFUGIAȚILOR

Crucea Roșie-Filiala Călărași continuă sprijinirea refugiaților ucraineni, prin strângerea de alimente, pături, produse de igienă personală, dar și alte lucruri esențiale, care urmează a fi distribuite la granița cu Ucraina, la punctul de frontieră de la Isaccea.

Am stat de vorbă, astăzi, cu directoarea Crucii Roșii Călărași, Aura Giurcă, aceasta oferindu-ne mai multe detalii despre cum decurge campania umanitară. Chiar astăzi, opt școli și grădinițe au adus, la centrul de colectare a ajutoarelor situat la Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu din Călărași, diverse produse necesare pentru oamenii care intră în țara noastră.

Reporter: Centrul de comandă a ajutoarelor din municipiul Călărași, dar și din județ este Școala Nr. 11, acolo unde voluntarii Crucii Roșii sortează toate alimentele, toată îmbrăcămintea și toate medicamentele care sosesc din județ. Ce s-a întâmplat astăzi, la sediu?

Aura Giurcă: Astăzi dimineață, la ora 09:00, am început în forță. Au venit, până la ora aceasta, 8 școli și grădinițe și ne-au adus extraordinar de multe produse pe care le sortăm încă. Am primit foarte multe pături, am primit și lapte praf, lucruri care sunt esențiale, în momentul de față. Am stat de vorbă și cu colega mea, de la Tulcea, mâine va pleca un transport pentru ei, pentru că mi-au solicitat ajutorul și le voi trimite niște lanterne pe care oricum le aveam noi. Le trimitem pături, jucării de pluș pentru copii care sosesc în vamă, produse de igienă personală și alimente neperisabile, deocamdată doar conserve ne-au solicitat.

Reporter: Să înțelegem că mâine ajutoarele vor pleca de la Călărași către Crucea Roșie Română?

Aura Giurcă: Nu este un convoi. Este un pachet. Noi am spus să nu mai trimitem prin Fan Courier. Va pleca un voluntar de-al nostru și le va duce. Era mai simplu să ne ducem noi direct mâine să le ducem. Ei ne sună din două în două zile, ca să nu îi aglomerăm. Puteam să le trimitem cu un camion absolut toate produsele, dar nu vrem să îi aglomerăm, pentru că nu au loc de depozitare. Trimitem pachete cu ce ne solicită. Astăzi, am nevoie de conserve. Ei ne spun ceea ce au nevoie și noi ne organizăm.

Reporter: Zilnic, trimiteți exact ce au nevoie ei, la graniță, la Tulcea.

Aura Giurcă: Bineînțeles, nu are rost să trimitem toate baxurile de apă care s-au adunat, pentru că nu au unde să le depoziteze. Azi au avut nevoie de 10 baxuri, mâine ne solicită 20 de pături sau pilote.

Reporter: Transmiteți mesaj către cetățeni, către călărășenii care au venit și care ar dori să doneze.

Aura Giurcă: Oamenii aceștia sunt fantastici, din tot județul. Instituțiile s-au organizat extraordinar de bine, de repede și de frumos, extraordinar de eficient. Nu am crezut că se poate atât de repede să strângem atât de multe produse și să le și trimitem acolo unde este nevoie de ele. Oamenii s-au organizat atât de frumos, am simțit, așa, că suntem o mare familie.

Reporter: Mulțumim, succes și putere de muncă!

Continue Reading
La Top