URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

AUR PENTRU CSM CĂLĂRAȘI LA CAMPIONATUL DE CANOTAJ 2022

Ana Maria Matran, sportivă de excepție a Clubului Sportiv Municipal Călărași, a pornit la Campionatul European de Canotaj Under 19, desfășurat în Italia în zilele 21-22 mai 2022, cu o puternică dorință de a ridica tricolorul României pe cel mai înalt catarg, reușind, cu maturitate, în finala probei de 4 vâsle, împreună cu Andreea Todirică, Iulia Nedelcu și Delia Gradinaciuc să obțină medalia de aur și titlul de campioană a Europei, să facă auzit imnul țării noastre, încă o dată, la cea mai tare competiție continentală.

“Aurul există în fiecare dintre noi, în sufletele noastre și, prin eforturi supraomenești, prin sacrificii, însoțite de multe ori de durere dar și de bucuria imensă a succesului, îl facem să iasă la suprafață, să fie așezat la gâtul nostru, lângă inima. Ce poate fi mai frumos decât momentul în care ți se așează la gat medalia de aur, tricolorul se înalță falnic cel mai sus, iar imnul României se aude în fundal?

România a cucerit cinci medalii la aceste Campionate Europene de canotaj Under-19, din care 3 de aur, 1 de argint și 1 de bronz, rezultate care au clasat țara noastră pe primul loc în clasamentul pe națiuni.

Tot la această competiție majoră, sportiva noastră Bianca Ifteni, mezina lotului românesc ( doar 15 ani) s-a clasat pe un onorant loc VI la simplu vasle ( cea mai grea probă), iar Alin Buzdugan, împreună cu Ovidiu Badea, au obținut locul II în Finala C a probei de dublu vâsle.

La aceste campionate europene au participat 122 de echipaje din 29 de țări.

Felicitări călduroase minunaților noștri sportivi, antrenorilor de club Daniel Bănățeanu, Madalina Buzdugan și Eugen Suciu, antrenorilor de lot național, FR Canotaj și Ministerului Sportului”.

Continue Reading
La Top