URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

AU ÎNCEPUT PREGĂTIRILE PENTRU TÂRGUL DE TOAMNĂ 2023

În perioada 1-8 septembrie se va desfășura, ca în fiecare an, Târgul de Toamnă, eveniment organizat de Primăria Municipiului Călărași, prin Serviciul Public Piețe și Oboare. Joi, 24 august, comercianților li se vor atribui locurile, urmând ca aceștia să înceapă pregătirile.

Târgul de toamnă se apropie cu repeziciune, iar, în acest context, o echipă Canal SUD a stat de vorbă cu directorul Serviciului Public Piețe și Oboare pentru a vedea în ce stadiu sunt pregătirile din locația situată pe Prelungirea Dobrogei.

Ca în fiecare an, pentru buna desfășurare a evenimentului, Prelungirea Dobrogei va fi blocată de la strada Rocadei până la strada Turturelelor. Astfel, în contextul blocării circulației în zona respectivă, se vor desfășura activități comerciale cu mărfuri industriale.

Și anul acesta avem cereri pentru 15 comercianți de alimentație publică, asta însemnând restaurante și terase. Fiecărui restaurant i se vor atribui aproximativ 100 de mp”, a declarat Manea Vasile, directorul Serviciului Public Piețe și Oboare Călărași.

Tarifele de anul acesta sunt puțin modificate față de anul anterior. Astfel hotărârea nr. 7 din 26 ianuarie a.c. a Consiliului Local, a stabilit următoarele tarife:

1 leu/mp/zi pentru Parcul de distracții și alimentație publică

2 lei/mp/zi pentru comercianții ale căror tarabe vor fi localizate pe stradă

Și anul acesta, comercianții vor scoate din buzunar sume pentru utilități (apă și salubrizare), astfel:

1 leu/mp/zi pentru parcul de distracții

2 lei/mp/zi pentru alimentație publică

3 lei/mp/zi pentru comercianții ale căror tarabe vor fi localizate pe stradă

“Având în vedere că pe stradă costurile sunt mai mari, tariful este mai mare. Trebuie să închiriem patru toalete ecologice pentru o perioada de cel puțin 10 zile. Costurile se ridică la circa 8.000 de lei, sumă pe care trebuie să o recuperăm”, a adăugat aceeași sursă menționată anterior.

Toamna începe cu o porție de mici cu muștar, bere, distracție sau gogoși? Ei bine, la bâlci le găsiți pe toate în același loc!

Continue Reading
La Top