URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ATENȚIONARE PRIVIND MĂSURILE DE PREVENIRE A BOLILOR RESPIRATORII

Cu debutul sezonului rece, autoritățile sanitare aduc în atenție importanța menținerii măsurilor de precauție pentru prevenirea bolilor respiratorii. Deși pandemia de COVID-19 a fost declarată în regres, virusul Sarscov-2 rămâne prezent, iar numărul cazurilor de COVID-19 a cunoscut o creștere în ultima lună.

Trebuie să evităm pe cât posibil locurile aglomerate, în cazul în care avem simptomatologie respiratorie, facem febră, tușim, ne curge nasul, pentru a ne proteja pe noi, pentru că mucoasa respiratorie deja este afectată și ne putem contamina și cu alți germeni, dar și pentru ai proteja pe cei din jur, este de dorit să purtăm mască și pe cât posibil să evităm intrarea în contact cu alte persoane.”  a declarat, pentru canalsud.ro, dr. Camelia Truică.

Purtarea măștii rămâne o recomandare esențială, în special în situații de contact apropiat cu alte persoane. De asemenea, evitarea contactului direct cu alte persoane, mai ales dacă avem simptome respiratorii, este o măsură eficientă pentru limitarea răspândirii virusurilor.

În ciuda progreselor în gestionarea pandemiei, se înregistrează încă cazuri de COVID-19, iar sezonul rece poate aduce provocări suplimentare. Autoritățile avertizează că, fără respectarea măsurilor de prevenire, acest sezon de iarnă ar putea deveni dificil.

Nu trebuie să neglijăm faptul că, deși pandemia a fost declarată ca fiind stinsă, încă există în circulație virusul SarsCov-2 și încă se înregistrează cazuri de covid. Dacă în luna iulie, de exemplu, la nivelul județului, am avut 21 de cazuri și în luna august am avut 22, deja în septembrie am avut 582 de cazuri. Este de așteptat ca în sezonul acesta să fie un sezon în care dacă nu respectăm măsurile de limitare a transmiterii virusurilor respiratorii de la o persoană la alta, să fie un sezon dificil, pentru că am avut 3 sezoane de iarnă, cel puțin, au fost sezoane în care prin măsurile impuse în contextul pandemiei s-a limitat circulația tuturor agenților etiologici care se transmit pe cale respiratorie, prin faptul că se purta mască. În cazul Covidului încă se găsește vaccinul și recomand în continuare vaccinarea.” , a adăugat Camelia Truică.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top