URMĂREȘTE-NE

TIMP LIBER

ATELIER DE DESEN DEDICAT ZILEI COPILULUI LA MUZEUL DUNĂRII DE JOS DIN CĂLĂRAȘI

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează în perioada 29 – 31 mai 2023, Atelier de desen dedicat Zilei copilului. Muzeul Dunării de Jos celebrează Ziua copilului pe parcursul a trei zile, în perioada 29-31 mai.

Și de această data atelierul de lucru din cadrul Secției de Etnografie a muzeului, situată  la parterul blocului Arcadia, din strada 1 Decembrie 1918 a devenit locul de relaxare al micuților pasionați de desen.

Atelierul de desen vine în întâmpinarea dorințelor copiiilor de diferite vârste și cu diverse preocupării artistice.
Scopul principal al întâlnirii copiiilor la muzeu este acela de recreere, de relaxare și de asimilarea unor noi cunoștințe, fiind locul potrivit pentru vizitarea expozițiilor permanente și temporare, dar și pentru o cunoaștere mai amănunțită a exponatelor din colecțiile muzeului într-un mod prietenos, accesibil și interactiv.

Cum Secția Etnografie, pune la dispoziția vizitatorilor obiecte dintr-o lume arhaică, plină de simboluri, obiecte pe care înșiși copiii vremurilor respective le-au folosit, participanții la Atelierul de desen sunt încurajați să transpună în lucrările lor chipul unor astfel de obiecte. Prin culoare și desen, voie bună, zilele petrecute la muzeu, cu siguranță vor fi pe placul copiilor.

Continue Reading
La Top