URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ASTĂZI, 10 APRILIE, ESTE MARCATĂ ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FRAȚILOR ȘI A SURORILOR

Pe 10 aprilie, în diferite ţări ale lumii este marcată o sărbătoare de familie – Ziua fraţilor şi a surorilor (Siblings Day). În SUA această sărbătoare este numită Ziua naţională a fraţilor şi surorilor (National Siblings Day) şi este menită să continue tradiţia de celebrare a legăturilor de familie şi de rudenie şi să consolideze relaţiile dintre persoanele apropiate, aşa cum sunt relaţiile dintre fraţi şi surori.

Trebuie să menţionăm că tradiţia de celebrare a legăturilor de sânge dintre fraţi şi surori, a relaţiilor apropiate dintre ei pe parcursul vieţii, există la mai multe popoare. De exemplu, în India, unde există o sărbătoare naţională intitulată Raksha Bandhan, care se marchează în a doua jumătate verii şi este însoţită de diverse ritualuri. Unul dintre acestea este momentul în care sora îi leagă fratelui său o brăţară sau un şnur sfinţit, care ar urma să-l apere de forţele malefice. La rândul său, fratele îi oferă surorii un cadou şi îi promite că o va apăra şi o va ajuta toată viaţa. Această sărbătoare naţională stă la baza valorilor familiale şi are menirea de a aminti permanent rudelor dragi sufletului de necesitatea iubirii şi a ajutorului reciproc.

Tradiţia marcării, la 10 aprilie, a Zilei fraţilor şi a surorilor a venit din SUA, iniţiatoarea spirituală a acestei noi sărbători fiind Claudia Evart. Ea şi-a pierdut fratele şi sora la vârstă fragedă şi a suferit foarte tare din această cauză. În memoria lor, Claudia a decis să organizeze o sărbătoare, iar ca dată a ales 10 aprilie – ziua naşterii surorii sale. Ea s-a adresat oamenilor cu apelul de a nu-şi uita persoanele dragi: fraţii şi surorile, şi de a preţui posibilitatea de a simţi căldura, bunătatea, grija şi înţelegerea rudelor apropiate, subliniind că o astfel de persoană este o minune şi un dar de la Dumnezeu.

Sărbătoarea a fost marcată pentru pentru prima oară în anul 1998, dar a început să capete rapid popularitate, întâi în SUA, iar apoi şi în alte state ale lumii. În această zi se obişnuişte să se ofere cadouri fratelui sau surorii, să se trimită felicitări, să se stabilească întâlniri, fie într-o cafenea, fie acasă cu întreaga familie, fraţii şi surorile dăruindu-şi căldură și bucurie unul altuia.

Sursa: rador.ro

Continue Reading
La Top