URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ASOCIAȚIA CU APELE CURATE: STOP POLUĂRII CU PLASTIC PE DUNĂRE

Programul Cu Apele Curate, inițiat în 2019 de Asociația Mai Mult Verde și-a propus pentru anul acesta realizarea mai multor acțiuni ce au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluare cu plastic. Programul vizează soluții multiple implementate în orașele riverane, în Călărași fiind implementat cu sprijinul asociației ADDDJ, 3 Smoked Olives Festival.

“Când crești cu apele Dunarii pe lângă casă, aloci din timpul disponibil proiectelor care au strânsă legatură cu malurile lor. Proiectul Cu apele curate nu constă doar în acțiuni de ecologizare, iar ce se vede aici este tot un mod de a acționa împotriva poluării cu plastic.

Vopsirea parapetului din Parcul Central a implicat peste 40 de copii din comunitatea locala, autoritati si oameni care au dat o mana de ajutor, au pregatit terenul, au pus la dispozitie spatiul pentru workshop, au lucrat cu copii si au vopsit niste metri buni de perete.

Pe langa parapet, am adaugat și peștele care manancă plastic, tot ca un alt reper care sa încurajeze colectarea selectivă a plasticului, si este amplasat într-o zonă apropiata de apă, tot în parcul central.” – a scris pe o rețea de socializare, Adrian Constantin, membru al asociației Cu Apele Curate

Continue Reading
La Top