URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ARMATA ROMÂNĂ ÎNCEPE RECRUTAREA REZERVIȘTILOR

Ministerul Apărării Naționale organizează, începând cu data de 15 mai 2023, o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

În această serie sunt 2.187 de locuri disponibile pentru toate categoriile de personal (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, soldați și gradați).

Remuneraţia acordată în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni este de 30% din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut.

Prin noile reglementări legale privind Statutul rezerviștilor voluntari, au intrat în vigoare o serie de măsuri care au ca scop creșterea atractivității serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, dintre care cele mai semnificative sunt:

– remuneraţia acordată în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni este de 30 % din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut;

– nu există obligația restituirii cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situația nesemnării/ nefinalizării contractului;

– drepturi de echipare și de hrană, conform reglementărilor aplicabile personalului militar în activitate;

– eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate;

– cursuri gratuite, potrivit reglementărilor aplicabile personalului militar în activitate, în funcție de nevoile unităților militare.

Pentru orice informație suplimentară, personalul recrutor vă stă la dispoziție și poate fi contactat pe timpul programului de lucru cu publicul în zilele de luni, miercuri, joi, vineri între orele 08.00-16.00 și marți între orele 10.00-18.00 la Biroul informare-recrutare ale Centrelor Militare Județene.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top