URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

“APUSUL STELELOR DE TINICHEA”- DAN BIȚUICĂ ȘI EPOCA TRECUTULUI

Sâmbătă, 23 septembrie, la ora 11:00, a avut loc lansarea cărții “Apusul Stelelor de Tinichea” scrisă de Dan Bițuică, un talentat scriitor din Călărași.

Această lucrare captivantă surprinde atmosfera societății românești din perioada comunismului, oferind o perspectivă profundă cu puțin timp înainte de revoluție.

La eveniment a fost prezent și primarul Călărașiului, Marius Dulce, care a susținut și a contribuit la realizarea acestei opere literare, oferind ajutor financiar din propriile venituri pentru a promova și investi în cultura locală.

Pe nișa aceasta am văzut că nu sunt scrise prea multe cărți, a fost o refulare acumulată în timp. Am considerat că acele vremuri ne-au mâncat 20 de ani din viață, iar generația mea își dorește ca cei tineri să nu mai permită să se întâmple aceste lucruri. Inspirația mi-a venit văzând ceea ce trăim astăzi, iar la vremea aceea credeam că va fi altceva. Titlul reprezintă stelele de pe umeri ale ofițerilor, iar atunci când trecea timpul peste ele, acestea deveneau niște tinichele fără valoarea declarat Dan Bițuică, pentru Canal SUD.

La festivitate, atmosfera a fost îmbogățită de muzică și de o mini-piesă de teatru pusă în scenă de talentații copii de liceu, inspirată din conținutul cărții lui Dan Bițuică.

Continue Reading
La Top