URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

APORTUL AGENȚIEI NAȚIONALE ANTIDROG ÎN PROGRAMUL BIBLIOVACANȚA

În perioada iulie – august 2022 s-a derulat programul ”Bibliovacanța”, inițiat de Biblioteca Județeană ”AlexandruOdobescu” Călărași la care au participat specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași.

În cadrul sesiunilor de informare și cunoaștere, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași din cadrul Agenției Naționale Antidrog, împreună cu reprezentanți ai Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au derulat activități adresate copiilor și adolescenților.

Pentru copii au fost derulate activități referitoare la „Stil de viaţă sănătos” și ”Prietenie”. Activitățile au fost interactive între specialişti şi copii, în cadrul cărora s-au abordat aspecte referitoare la comportamentele sănătoase de viaţă și comportamentele viciate. Au fost identificate motivele care îi determină pe tineri să adopte comportamente riscante, punându-se accent pe influența grupului de prieteni.

În cadrul activităților au fost utilizate povești terapeutice, jocuri și fișe de lucru tematice, adaptate vârstei lor. Pentru adolescenţi activitățile au avut ca temă ”Consumul de droguri şi NSP”. Au fost dezbătute cauzele incidenţei consumului în rândul tinerilor, s-a clarificat regimul juridic al acestui tip de droguri ilegale. S-au discutat aspecte referitoare la dependenţă, modalitatea în care se schimbă comportamentul unui consumator, mecanismul dependenţei psihice, efectele fiziologice şi medicale ce decurg dintr-un consum pe termen lung.

La activitățile susținute săptămânal în cadrul programului ”Bibliovacanța”, în perioada iulie – august2022, au participat 174 copii și 85 adolescenți.

Continue Reading
La Top