URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

APLICAȚIA eDAC, FOLOSITĂ DE POLIȚIȘTII CĂLĂRĂȘENI

În contextul aderării României la spațiul Schengen, polițiștii călărașeni au legitimat coducătorii auto, în același timp folosind noua aplicație eDAC, care permite interogări în bazele de date ale Ministerului Afacerilor de Interne, prin scanarea automată a actului de identitate sau prin introducerea manuală a datelor de identificare.

Un nou sistem de verificare a documentelor de identitate a început să funcționeze în noaptea de 30 spre 31 martie, în contextul aderării României la spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime. Poliţiştii au de acum la dispoziţie sisteme mobile de scanare pe care este instalată aplicaţia eDAC, ce permite verificarea instant a datelor celor care sunt verificați de către oamenii legii.

“Astăzi, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Călărași desfășoară activități de control al traficului folosind aplicația eDAC pentru verificarea documentelor de identitate. Aplicația eDAC va fi folosită de structurile poliției pentru stabilirea identității persoanei și verificarea eventualelor mențiuni cu privire la acestea. Noua aplicație instalată pe dispozitivele mobile și tabletele oferite de către Ministerul Afacerilor Interne va fi folosită de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași atât în activitățile curente, cât și în punctele de acces din instituții sau la ghișeele destinate publicului”, a declarat Cristina Alexandra Șerban, agent de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Datele personale care sunt afişate pe aceste dispozitive beneficiază de toată protecţia oferită de aplicaţiile utilizate de instituţiile publice.

Continue Reading
La Top