URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

APLICAȚIA eDAC, FOLOSITĂ CU SUCCES DE JANDARMII CĂLĂRĂȘENI

În cadrul activităților dedicate Zilei Jandarmeriei Române, personalul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași a prezentat publicului și noua aplicație eDAC, cu ajutorul căreia pot realiza interogări în bazele de date ale Ministerului Afacerilor de Interne.

Cetăţenii care circulă spre statele Schengen şi către statele Schengen nu vor mai fi supuși controlului sistematic la punctul de frontieră. Aceştia nu au alte obligații în plus, decât acelea de a-şi achiziționa tichete de călătorie şi de a fi în posesia unui act legal de călătorie.

În activitățile specifice pe care le desfăşoară, jandarmii au dreptul de a legitima persoane, în vederea stabilirii identității, în condițiile legii. Această aplicație se regăsește pe dispozitivele mobile cu care sunt dotate echipele de verificare din cadrul Jandarmeriei. Organele de ordine scanează actul de identitate pe care persoana îl prezintă la control.

“Sunt câteva câmpuri pe care le completăm, parcurgem aplicația. În momentul în care am completat toate datele, dîm verificare în bazele de date şi sistemul ne generează un rezultat. Dacă rezultatul este verde, cum spunem noi, sau pozitiv, persoana îşi poate continua activitatea. Dacă persoana figurează cu anumite interdicţii, de exemplu, persoane urmărite judiciar, persoane dispărute, persoane care au asupra lor obiecte interzise, jandarmul urmează procedura legală”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Începând cu 31.03.2024, Jandarmeria va acționa cu aceste dispozitive atât la obiectivele din responsabilitate, cât şi la manifestările publice. Aplicația eDAC reprezintă un pas important în activitatea organelor de ordine, un mod de lucru mai eficient şi, de asemenea, o implicare activă în procesul de digitalizare.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top