URMĂREȘTE-NE
Incendiu de vegetație - ISU Călărași

ACTUALITATE

ANUNȚ PENTRU CETĂȚENII COMUNEI FUNDENI

Pe pagina de socializare a comunei Fundeni, în contextul condițiilor meteo extreme caracterizate prin temperaturi ridicate și lipsa precipitațiilor, administrația locală a transmis cetățenilor măsurile de prevenire a incendiilor de pădure și vegetație în perioadele secetoase!
În contextul condițiilor meteo extreme caracterizate prin temperaturi ridicate și lipsa precipitațiilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Barbu Știrbei”, dorește să vă informeze cu privire la măsurile speciale pe care trebuie să le luăm pentru a preveni incendiile de pădure și vegetație în această perioadă.
Este esențial ca fiecare dintre noi să fie conștient de riscurile asociate cu focul deschis și să respecte următoarele recomandări:
1️⃣ Identificarea și nominalizarea sectoarelor de activitate cu risc crescut de incendiu: Recunoaștem că există anumite domenii care prezintă un risc mai mare în condițiile actuale de temperatură și uscăciune. Trebuie să identificăm aceste sectoare și să fim cu atenție sporită în acele zone.
2️⃣ Interzicerea utilizării focului deschis în zonele afectate de uscăciune: Este crucial să evităm orice fel de foc deschis în zonele unde riscul de incendiu este mare. Vă rugăm să fiți precauți și să nu aprindeți focul în aceste zone.
3️⃣ Restrângerea lucrărilor care pot genera incendii: În intervalele din timpul zilei în care riscul de incendiu este mai mare, se impune restricționarea unor activități care pot crea condiții favorabile pentru apariția incendiilor, cum ar fi lucrările ce degajă substanțe volatile sau produc supraîncălziri excesive. Vă rugăm să fiți atenți la aceste restricții și să le respectați cu strictețe.
4️⃣ Protejarea recipientelor și rezervoarelor: Pentru a preveni efectele directe ale razelor solare asupra recipientelor care conțin vapori inflamabili sau gaze lichefiate sub presiune, vă sfătuim să le depozitați în locuri umbrite sau să le acoperiți adecvat.
5️⃣ Intensificarea controalelor în zonele cu culturi agricole și vegetație forestieră: Echipajele noastre de control vor desfășura verificări regulate în zonele agricole și în locurile frecventate pentru agrement, cu scopul de a identifica și preveni eventualele focare de incendiu. Colaborarea dumneavoastră în raportarea oricăror situații deosebite este esențială.
6️⃣ Verificarea și asigurarea rezervelor de apă pentru incendiu: Pentru a interveni prompt și eficient în cazul unui incendiu, este necesar să avem suficiente rezerve de apă la dispoziție. Vă îndemnăm să vă asigurați că rezervele de apă sunt pregătite și verificate zilnic.
“Prevenirea incendiilor de pădure și vegetație necesită implicarea și responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Respectând aceste măsuri și acordând o atenție deosebită, putem contribui la protejarea mediului și siguranța comunității noastre.
Vă mulțumim pentru cooperare și vă dorim o vară în siguranță!”
este precizat în încheiere.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top