URMĂREȘTE-NE
Tren

EDUCAȚIE

ANUL ȘCOLAR 2023-2024: BILETE DE TREN GRATUITE PENTRU ELEVI

Pe tot parcursul anului şcolar 2023-2024, elevii vor beneficia de bilete cu reducere 100% pentru călătoriile cu trenul, la clasa a II-a, indiferent de distanţă.

Călătoriile cu trenul în țară, la clasa a II-a, vor fi gratuite pentru elevi pe tot parcursul anului şcolar 2023-2024, indiferent de distanță, după cum prevede Hotărârea de Guvern pusă în consultare publică de către Ministerul Educației.

Astfel, potrivit documentului, toţi elevii beneficiază, pe tot parcursul anului școlar, de gratuitate pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, precum şi pentru transportul naval.

În ceea ce priveşte călătoria la vagonul tip cuşetă sau la clasa I, elevii vor plăti diferențele tarifare. „Pentru călătoria la vagon de dormit, vagon cuşetă sau la clasa I, elevii vor plăti integral următoarele diferenţe tarifare: diferenţă de clasă, tarif de rezervare clasa I, supliment de pat/cuşetă, după caz”, scrie în proiectul de act normativ.

Mai mult decât atât, elevii vor beneficia de bilete cu reducere 100% şi la transportul cu metroul, pe baza de abonament lunar, în tot parcursul anului școlar.

Abonamentele lunare gratuite pentru elevi se vor elibera prin casieriile din stațiile de metrou, pe suport card contactless reîncărcabil, în baza confirmării/validării calității de elev, scrie antena3.ro

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top