URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ANUL 2024 ADUCE VEȘTI BUNE PENTRU PENSIONARI. CIOLACU ȘI CIUCĂ ANUNȚĂ DOUĂ MAJORĂRI

Premierul Marcel Ciolacu și liderul PNL, Nicolae Ciucă, au declarat, marţi, că pensiile vor creşte de două ori anul viitor.

„Pensiile vor creşte de două ori anul viitor! La 1 ianuarie cu 13,8% şi la 1 septembrie prin aplicarea noii legi a pensiilor, care va elimina inechităţile. Pensii egale, pentru muncă şi contribuţii egale. Acesta este principiul de bază pe care l-am stabilit astăzi în coaliţie pentru noua lege a pensiilor”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

La rândul său, Nicolae Ciucă a declarat că, prin noua lege a pensiilor, va fi făcut „un pas semnificativ în direcţia corectitudinii şi a echităţii”.

El a adăugat că, după recalcularea pensiilor aflate în plată, o mare parte dintre pensionari vor beneficia de sume mai mari şi nicio pensie nu va scădeai.

„Prin noua lege a pensiilor, facem un pas semnificativ în direcţia corectitudinii şi a echităţii. În urma recalculării pensiilor aflate în plată, o mare parte dintre pensionari vor beneficia de sume mai mari şi cu siguranţă nicio pensie nu va scădea. Anul viitor, pensiile vor creşte în două etape: la 1 ianuarie cu 13,8% – rata inflaţiei şi, ulterior, la 1 septembrie, prin recalcularea pensiilor conform noii legi”, a scris Nicolae Ciucă, marţi pe Facebook.

Acesta a ținut să sublinieze că PNL este partidul care a majorat pensiile cu peste 40% în trei ani, în timpul guvernărilor liberale.

„Am dus punctul de pensie de la 1.265 lei, cât era în anul 2020, până la 1.785 lei, cât este în prezent. Şi asta vom continua să facem în coaliţie. Sunt introduse beneficii suplimentare pentru mame: femeile care au născut şi crescut mai mulţi copii până la vârsta de 16 ani pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu o durată de până la 3 ani şi 6 luni”, a mai precizat liderul liberalilor.

Noua lege a pensiilor se bazează pe principiul contributivității, iar indexarea pensiei se va face anual, de la 1 ianuarie, dar majorarea va depinde de procentul de creștere a veniturilor la bugetul de asigurări, conform celui mai recent draft de lege care include și recomandările Comisiei Europene.

Legea asumată prin PNRR are la bază mai multe principii, printre care cel al obligativităţii, al contributivităţii, al egalităţii și al stabilității asigurării la sistemul public de pensii.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top