URMĂREȘTE-NE

SOCIAL

ANOFM: PROIECT PENTRU ÎNREGISTRAREA TINERILOR ÎN EVIDENȚELE SERVICIULUI PUBLIC DE OCUPARE

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a implementat, în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, proiectul “INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare”, POCU/135/2/3/113589.

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea numărului de tineri NEETs înregistrați la Serviciul Public de Ocupare (SPO) în vederea furnizării de măsuri specializate de sprijin pentru integrarea acestora pe piata muncii.

Marcel Dumitru Miclău a participat în data de 24 martie 2022 la ultimul eveniment desfășurat în cadrul proiectului INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare”, POCU/135/2/3/113589.

Marcel Dumitru Miclău, secretar general al ANOFM: “Proiectul INTESPO-Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare, derulat de instituția noastră, este un proiect de succes. Ne-am îndreptat cu mare atenție și determinare către tinerii inactivi pentru a-i identifica și pentru a-i integra pe piața muncii. Experiența dobândită, bunele practici trebuie fructificate în activitatea curentă dar și în viitoarele proiecte pe care le vom implementa. Felicit colegii din Serviciul Public de Ocupare pentru efortul consistent și constant, mulțumesc tuturor partenerilor din proiect”.

De la demararea proiectului în 25 septembrie 2017 și până la 31 ianuarie au fost identifificați 201.119 tineri NEET dintre care 184.296 au fost înregistrați în evidențele ANOFM și au beneficiat în cadrul ptoiectului de servicii de informare și consilere profesională, se precizează printr-un comunicat de presă al instituției.

Ulterior, acești tineri au beneficiat de servicii specifice în vederea integrării pe piața muncii.Prin activitățile proiectului, tinerii înregistrați în evidențele agențiilor pentru ocuparea forței de muncă au fost monitorizați în vederea stabilirii parcursului acestora pe piața muncii.

Activitatea de monitorizare a tinerilor va fi continuată și după finalizarea proiectului.”Parteneriatele încheiate în perioada de implementare a proiectelor trebuie continuate. Activitatea noastră este una de succes și datorită colaborării cu partenerii noștri, instituții publice, primării, ONG etc. Dacă astăzi s-a terminat INTESPO, trebuie să continuăm să ne concentrăm atenția și activitatea spre cetățenii inactivi. De asemenea, trebuie continuate bunele practici dobândite în ultimii ani” a subliniat în încheierea evenimentului, secretarul general al ANOFM, Marcel Dumitru Miclău.

Sursa foto: wall-street.ro

Continue Reading
La Top