URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ANGAJATUL DGASPC IALOMIȚA CARE A LUAT MITĂ 600 DE LEI A FOST PLASAT SUB CONTROL JUDICIAR

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Ialomița a respins, ieri, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița de arestare preventivă a angajatului DGASPC Ialomița care a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 600 de lei. Totuși, magistratul a dispus plasare sub control judiciar pentru 60 de zile a bărbatului. De asemenea, anterior a fost reținut pentru 24 de ore, astfel că a fost pus de îndată în libertate.

Bărbatul se numește Mihalea Valentin Cătălin și, potrivit minutei judecătorești, pe perioada controlului judiciar nu mai are dreptul să ocupe funcția de care s-a folosit pentru a lua mită, aceea de inspector de specialitate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița.

Minuta judecătorească - Mihalea Valentin Cătălin

Minuta judecătorească – Mihalea Valentin Cătălin

Reamintim că Mihalea Valentin Cătălin a fost prins în flagrant în timp ce lua mita 600 de lei, marți, 26 martie, potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție (DGA). Bărbatul a primit șpaga de la un martor denunțător care a avut în trecut un minor în plasament, însă între timp copilul a părăsit domiciliul acestuia. Totuși, pentru a primi în continuare indemnizația de îngrijitor, funcționarul i-a cerut martorului 600 de lei lunar.

Este vorba despre un angajat al DGASPC Ialomița care a primit suma de 600 de lei de la o persoană, în schimbul neîndeplinirii atribuțiilor de serviciu.

În fapt, martorul denunțător avea în îngrijire un minor aflat în plasament ce a părăsit anterior domiciliul acestuia, iar pentru a primi în continuare indemnizația de îngrijitor, angajatul DGASPC i-a cerut, lunarsuma de 600 de lei. Din cercetări a rezultat că era a patra lună în care persoana denunțătoare i-ar fi dat suma respectivă din indemnizația de îngrijire a minorului.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită”, au precizat reprezentanții DGA.

După flagrant, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top