URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ANGAJAȚII CAS CĂLĂRAȘI AU ÎNCETAT PROTESTUL. PROIECTUL CARE PREVEDE CREȘTERI SALARIALE A TRECUT DE CAMERA DEPUTAȚILOR

Angajații Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Călărași au încetat ieri protestul pe care l-au început pe 2 noiembrie din cauza salariilor mici și a deficitului de personal. Salariații au pus capăt acțiunii de protest, după ce Camera Deputaților a adoptat ieri proiectul care permite creșterea salarială pentru angajații Caselor de Asigurări de Sănătate.

Începând cu ziua de ieri, undeva la mijlocul zilei, pe la ora 12.00, s-a votat în Camera Deputaților PLX-ul nostru, 172, și mă bucur să anunț că s-a finalizat acțiunea de protest de către salariații Casei de Sănătate. Am intrat în normalitate cu privire la programul de lucru, programul cu publicul, programul de lucru cu asigurații cu neasigurații, cu furnizorii de servicii medicale cu care ne aflăm în relații contractuale, cu toți cei care au nevoie de intervenția angajaților Casei de Sănătate”, a declarat Silviu Drăgan, directorul general al CAS Călărași.

Camera Deputaților a fost cameră decizională, iar proiectul merge acum spre promulgare la președintele Klaus Iohannis. PLX-ul se referă doar la partea salarială, iar problema lipsei de personal rămâne încă în picioare.

Acest PLX a conținut strict partea salarială de la nivelul Caselor de Sănătate, în ceea ce ne privește pe noi și doleanțele noastre. Sigur că există și alte doleanțe, fiindcă, după cum ați auzit, posibil și la nivel național s-a spus, suntem undeva spre 2.500 de angajați la ora actuală într-un sistem a cărui organigramă presupune patru mii și ceva de angajați. Este clar că odată cu creșterea volumului de muncă, care se întâmplă constant și cu precădere în ultimii ani, au apărut dificultăți în a putea rezolva toate sarcinile la timp, dificultăți care au fost remediate și s-a reușit până la urmă să mergem spre satisfacția tuturor, dar odată cu munca tot mai grea și numărul tot mai mic de angajați sigur că este nevoie de o intervenție, poate la anul, să scoatem anumite posturi la concurs”, a mai precizat Silviu Drăgan.

Conducerea CAS Călărași spune că este conștientă de impactul semnificativ pe care protestul care a durat aproape două săptămâni l-a avut asupra mai multor categorii de persoane.

S-a reușit acest lucru și este bine că s-a reușit repede, fiindcă sunt conștient că s-au creat neplăceri oamenilor și nu numai lor. Și furnizorilor, angajatorilor, au accesat greu servicii, nu a funcționat în regim normal decât între 08.30 – 09.00 și 16.00 – 17.00, în fiecare zi. Neplăceri reale pentru care ne cerem scuze, dar probabil era singura modalitate prin care angajații caselor puteau să obțină cele dorite”, a spus directorul general al CAS Călărași.

Pe timpul protestului au există și persoane nemulțumite, însă nu s-a ajuns la incidente majore.

Nu au fost probleme majore, nu au fost incidente majore. Noi am avut grijă să încercăm să anunțăm cât mai multă lume. Am anunțat instituțiile importante, am anunțat Instituția Prefectului, Primăria municipiului Călărași, am înștiințat Jandarmeria, tocmai pentru a evita astfel de situații. Repet, neplăceri au fost și au fost persoane nemulțumite, dar incidente majore nu. Lumea, în general, a înțeles, a încercat să vină în perioadele pe care noi le-am pus la dispoziție, iar oricum în intervalul orelor 09.00 -16.00 urgențele majore le-am rezolvat”, a mai declarat Silviu Drăgan, directorul general al CAS Călărași.

Protestul angajaților caselor de sănătate a avut loc la nivel național. La București a avut loc chiar o manifestație la care au participat salariați din toată țara.

Continue Reading
La Top