URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ANDREEA PAUL, FEMEIA CARE A ADUS LA CĂLĂRAȘI LABORATORUL VIITORULUI

Laboratorul digital inteligent, singurul din țară amenajat într-o instituție publică, este amplasat ȋn sediul Bibliotecii Județene Călărași, iar de facilitățile sale beneficiază, ȋn mod gratuit, toți elevii din clasele I-XII, din școlile și liceele din județ.

Ideea înființării unui SmartLab la Călărași i-a aparținut Andreei Paul, președinte INACO, care astăzi, 25 ianuarie a.c., a fost prezentă la Călărași pentru a verifica activitatea laboratorului, dar și pentru a sta de vorbă cu echipa CANAL SUD.


 “SmartLab-ul de la Călărași își propune stimularea creativității copiilor și adolescenților și familiarizarea acestora cu tehnologia de ultimă generație. Echipamentele din SmartLab ȋi ajută pe cei mici să ȋnțeleagă mai bine noțiunile ȋnvățate la școală, le stimulează creativitatea și le dezvoltă competențele digitale”, declară Andreea Paul.

Grupuri de 10 elevi, însoțiți de un cadru didactic, sunt așteptați, de luni până vineri, în baza unei programări în prealabil, pentru a lua parte la tehnologia laboratorului.

De asemenea, Biblioteca Județeană Călărași organizează, momentan, două cursuri de inițiere, unul în grafică, iar celălalt în robotică.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta pagina de Facebook a bibliotecii, cât și site-ul instituției.

Ȋn SmartLab Călărași, elevii au acces doar ȋmpreună cu profesorii lor, pe bază de programare telefonică sau prin e-mail.

Continue Reading
La Top