URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

AMENZI PENTRU BENZINĂRIILE CARE AU VÂNDUT CARBURANT LA PREȚ RIDICAT

ANPC a început verificările la benzinării după cozile uriașe de acum câteva zile. Șeful instituției a declarat că proprietarii benzinăriilor care au vândut cu preț ridicat din stocurile vechi se fac vinovați de practici comerciale incorecte, iar banii obținuți prin creșterea artificială a prețului pot fi confiscați, ceea ce “ar putea fi o măsură mai dură decât o amendă de maximum 100.000 de lei”.

Acesta a spus că ANPC a primit numeroase sesizări din partea oamenilor care au spus că în timp ce stăteau la coadă la benzinărie, “prețul se modifica în fața lor”.

Proprietarii benzinăriilor riscă, în condițiile în care majorările nu au fost justificate, să se încadreze la practici comerciale incorecte.

“Am cerut motivarea prețurilor. Luăm notă explicativă clară de la fiecare dintre șefii punctelor de lucru. Dacă vinzi stocurile vechi la alt preț, din punctul meu personal de vedere, vorbim de o practică comercială incorectă. Când vorbim de stocuri achiziționate în perioada în care nu se justifica nicio majorare, nu înțelegem de ce s-a făcut. Cu ANAF verificăm documentele fiscale”, a declarat Horia Constantinescu pentru Digi24.

Continue Reading
La Top